banner564

‘İyileşme bitkisi’

Uyuşturucu suçundan mahkemeye çıkarılan Kemal Ulutaş, Allah’tan 13 emir aldığını ve bunları yerine getirmek için görevlendirildiğini belirtek; Hint Keneviri’nin tarifini yaptı:

‘İyileşme bitkisi’
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün ilginç bir dava süreci başladı. Geçtiğimiz Nisan ayında Ledra Palace Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaparken üzerinde 3 gram hintkeneviri ile yakalanan Kemal Ulutaş dün, hem giydiği kıyafetle hem de mahkemede kendisini savunduğu sözlerle ülkedeki gündemi değiştirmeye aday oldu. Mahkeme Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Berkut Barkından oluşan heyet huzurunda dün görüşülen davada, Kemal Ulutaş maddi imkânsızlıklar gerekçesini öne sürerek heyet huzurunda kendini ilginç bir şekilde savundu. 
Kendisine Allah tarafından vahiy geldiğini söyledi
Mahkeme Başkanı Ömer Güran’ın söz hakkı vermesi üzerine konuşan Ulutaş, davasını maddi imkânsızlıklar nedeniyle avukatsız sonlandırmak istediğini beyan ettikten sonra savunmasını yaptı. Kemal Ulutaş, kendisine Allah tarafından Vahiy (Allahın emri,  öğüdü) geldiğini ifade ederek Maruana (Hintkeneviri) türü uyuşturucu maddenin iyileşme bitkisi olduğunu öne sürdü.
 
“Alkol ve eroinin sonunu getireceğim…”
Ulutaş savunmasının devamında, “İçsel sesimden gelen varlıkların beni yönlendirmesi ile davranıyorum. Ben sevgi indigosuyum ve yeryüzünde bunu yapmam için bana 13 emir verildi. Dünyada ve ülkemizde salgın haline gelen alkol ve eroinin sonunu getirmem için görevlendirildim. Kötülük yapmadan insanlara sevgi ve anlayışı aşılamam gerek, günde en az bir saat kendimizle baş başa kalmalı, interneti gerektiği kadar kullanmalıyız” dedi. 

Kızılokgil: Cezai ehliyeti araştırılmalı… 
Başsavcılık adına duruşmada hazır bulunan Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, sanık Kemal Ulutaş’ın savunmasında çizmeye çalıştığı profilin cezai ehliyeti olup olmadığı yönünde araştırılma yapılması gerektiğini söyledi. Sanık Ulutaş’ın sabıkalarının olduğuna dikkati çeken Kızılokgil, 99 ve 2013 yılında Kemal Ulutaş’ın kavgadan mahkumiyeti, 2014 yılında ise uyuşturucu suçundan mahkumiyeti olduğuna dikkati çekti. 
Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil, “Sanığın yapmış olduğu bu tür bir savunmanın ardından akıl hastası olup olmadığı yönünde tıbbi soruşturmadan geçirilmesi için, muhterem mahkemenin derhal emir vermesi gerekir” sözlerini kullandı. 
Başkan Güran, davayı itham için 15 Nisan tarihine ertelediğini bu sürede Ulutaş’ın cezai ehliyeti ile ilgili testlerden geçirilmek üzere Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’ne götürülmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474