banner564

Jimnastik Federasyonu 15 Kasım Cumhuriyet bayramı kutlamaları ‘Cumhuriyet Sensin Şöleni’ düzenledi

Renkli bir gece oldu

Jimnastik Federasyonu 15 Kasım Cumhuriyet bayramı kutlamaları ‘Cumhuriyet Sensin Şöleni’ düzenledi
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   KKTC Jimnastik Federasyonu ‘Cumhuriyet Sensin Şöleni’nin ilkini önceki akşam düzenledi. Atatürk Kapalı Spor Salonunda 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde düzenlenen şölene ülke genelindeki jimnastik okullarından yüzlerce çocuk katıldı. 
   Etkinliğe katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Jimnastik Federasyonu Başkanı Hasan Sapsızoğlu birer konuşma yaparak, KKTC’nin ilanına ilişkin bilgi verdi.
   KKTC 36 yıl önce kurulduğunda 10 yaşında olduğunu ifade eden Özersay devletin sunduğu imkânlar doğrultusunda jimnastik yapmak için kendisinin de bir çaba ortaya koyduğunu kaydetti. Geçen süre zarfında bir yol kat edildiğini ifade eden Özersay bunun yeterli bir noktada olnmadığını ve çocuklara daha iyi imkânlar sunmak zorunda olduklarını söyledi. 

Sapsızoğlu: Federasyon dibe çökmüştü

   Hasan Sapsızoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
   “Jimnastik federasyonu yönetim kurulu olarak göreve talip olduğumuzda bu işin zor olacağının bilinciyle talip olduk. Yaşanan bir süreç bizi daha da fazla kamçılayarak bu yolda daha sağlam yürümemiz gerektiğini bir kez daha gösterdi. Eski yönetimden kalan aksaklıklar nedeniyle dibe vurmuş federasyonu yeniden ayağa kaldırmak için yoğun çaba gösterdik ve sizlerden de gelen desteklerle derneği borçlardan kurtardık. Bugün itibariyle çocuklarımız yeniden yurt dışında ülkemizi temsil eder duruma gelerek bu dev organizasyonu hayata geçirir duruma geldik.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474