banner564

Rest çekti

Erdoğan, Türkiye’nin en tartışmalı konusu olan erken emeklikle ilgili net konuştu ve “Seçimi kaybetsek de olmayacak” dedi

Rest çekti
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en tartışmalı konusu olan erken emeklikle ilgili net konuştu ve “Seçimi kaybetsek de olmayacak” dedi. İskandinav ülkelerinin hepsinin erken emeklilik sistemiyle battığını ifade eden Erdoğan, “Herkes vaktinde emekli olmalı” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Topkapı kampüsünde düzenlenen Fatih, Silivri, Topkapı ve Zeytinburnu sosyal güvenlik merkezleri toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada erken emeklilik ve gündemdeki diğer konulara değindi.

“Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi”diyen Erdoğan, şunları ifade etti:
“ Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak. Bu hesap kötü bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum, beni bu yola teşvik etmeyin. Seçimi kaybetsek de olmayacak. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı.”

Faizler daha da inecek
Faizlerle ilgili de konuşan Erdoğan, “Yüzde 40'a doğru gitmişti. Merkez Bankası Başkanını görevden aldık. Yeni Merkez Bankası Başkanımızla beraber şu anda faiz oranı yüzde 13,5'a kadar indi, daha da inecek. Enflasyon da inşallah tek haneli rakama inecek 2020'de.
Görünen o ki, bu yıl turist sayısı 50 milyonu aşacak. Türkiye artık önemli bir destinasyon oldu dünyada. Ekonomik güven endeksi son 15 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Bu olumlu gelişmeler inşallah devam edecek ve Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşacak” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474