banner564

Kabirlerine çiçek bırakıldı

Değişik tarihlerde öldürülen ve “Demokrasi Şehitleri” olarak adlandırılan isimler için anma töreni düzenlendi

Kabirlerine çiçek bırakıldı
banner598
Değişik tarihlerde öldürülen ve “Demokrasi Şehitleri” olarak adlandırılan isimler için dün Lefkoşa Mezarlığı’ndan anma töreni düzenlendi. 
Törende, İnkılapçı gazetesi kurucusu, sendikacı Fazıl Önder Saraç, Türk Eğitim Kulübü kurucusu Ahmet Yahya, Leymosunlu Berber Ahmet İbrahim, Cumhuriyet gazetesi yazarları Avukat Ahmet Muzaffer Gürkan ile Avukat Ayhan Hikmet, İnkılapçı gazetesi yazarı, sendikacı Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis, Yenidüzen gazetesi yazarı Kutlu Adalı ve 1976-1979 yılları arasında Türkiye’de yüksek öğrenimleri sırasında öldürülen Özer Elmas, Mehmet Ömer, Muharrem Özdemir, Ercan Turgut, Mustafa Ertan ve Sadık Cemil anıldı. 
Anma törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakan ve milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 
Törende, saygı duruşunun ardından Demokrasi Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Eraslan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu birer konuşma yaptı. Konuşmaların tamamlanmasından sonra demokrasi şehitlerinin kabirleri gezilerek, çiçekler bırakıldı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473