banner564

Kaçma ihtimalleri var

Akyar Sınır Kapısı’nda bir kilo uyuşturucu madde ile yakalanan Niyazi Gür ile Çağlar Özertural’ın tutuklu yargılanmaları talep edildi

Kaçma ihtimalleri var
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK


Narkotik Şube Ekipleri tarafından, Akyar Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 1 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve 27 gram kokain türü uyuşturucu madde ile yakalanan Niyazi Gür ile Çağlar Özertural hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar dün teminat talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis,  soruşturmanın tamamlandığını, zanlıların tasarrufunda bulunan uyuşturucu miktarının külliyatlı olduğunu ve hapis cezası almalarının yüksek ihtimal olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmalarını talep etti.

Miktar çok fazla
Narkotik Şube’de görevli Polis Memuru Hüseyin Özdesoy, 12 Mayıs 2018 tarihinde, aldıkları bir bilgide, ticari bir araç ile Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye yüklü miktarda uyuşturucu ithal edileceğini öğrendiklerini ve aynı tarihte Akyar Sınır Kapısı’nda pusu görevine başladıklarını söyledi. Zanlıların, saat 20.50’de TKD 250 plakalı ticari araç ile Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçiş yaptıkları esnada durdurularak aracın arandığını anlatan Özdesoy, araçta, poşetler içerisinde 1 kilo ağırlığında hintkeneviri ile 27 gram kokain türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.  Zanlıların tasarrufunda bulunan uyuşturucu miktarının külliyatlı olduğunu ve mahkûm edilmeleri halinde uzun süreli hapislik cezası almalarının söz konusu olduğunu belirten Özdesoy, zanlıların, serbest kalmaları halinde yargılanmaktan kaçma ihtimallerinin olduğunu savunarak, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.

Savunma süre istedi
Zanlı Niyazi Gür’ün avukatı Derya Karaca, talebe itiraz ederek tanık dinletmek amacı ile mahkemeden süre talep etti. Zanlı Çağlar Özertural’ın avukatı Batur Sağlamer ise mahkemeye 4 tanık dinletme niyetinde olduğunu söyledi. Yargıç Gökhan Asafoğulları, müdafaa hakları bakımından talebi uygun buldu ve teminat müracaatını 24 Mayıs 2018 tarihine ertelediğini açıkladı. Zanlılar ilgili tarihe kadar tutuklu kalmaya devam edecek. 


  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474