banner564

Kadın kuryeye suçüstü

Yeşil reçete ile verilen ve bağımlılarının tedavisinde kullanılan Suboxane isimli hapı cezaevine sokmaya çalışan iki kişi tutuklandı

Kadın kuryeye suçüstü
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün yansıyan olay, uyuşturucu bağımlılarının tedavisinde kullanılan ilaçların uyuşturucu niyetine satışının yapıldığı ve piyasada tanesi 100 liraya satıldığı ortaya çıktı. El altından piyasaya yeşil reçeteli ilaçların verildiği, polisin bu konuyu araştırmak için bir ekip oluşturduğu bilgisi elde edilirken, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde doktor kontrolünde verilen ve uyuşturucu bağımlılığı tedavisinde kullanılan Suboxane isimli ilacı cezaevine sokmaya çalışan iki kişi gözaltına alındı. Cezaevine uyuşturucu sokmaya çalışan 20 yaşındaki Münevver Özer Soyder ile ona hapları temin eden ve suça yönlendiren Mahmut Saymaz dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye şahadet veren polis, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkame zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri kararı verirken, söz alan zanlı Soyder pişman olduğunu ifade etti.

Çakıcı: El altından da temin ediliyor
Konuyla ilgili Diyalog’a konuşan Psikiyatrist Profesör Doktor Mehmet Çakıcı, Suboxane isimli ilacın uyuşturucu bağımlılığı tedavilerinde kullanıldığını, doktor kontrolünde yeşil reçete ile verildiğini söyledi. İlacın uyuşturucu nitelikli olduğunu ifade eden Çakıcı, gelişi güzel ve kontrolsüz bir şekilde verilmesi halinde suiistimale açık olduğunu dile getirdi. Çakıcı, “Söz konusu ilaç uyuşturucu nitelikli bir ilaçtır. Kontrollü kullanılması gereken bir ilaçtır. Herkesin bile bildiği kullanabildiği bir ilaç değildir. Doktor ilaç vermeden önce kişinin bağımlı olduğundan ve tedavi amacıyla kullandığından emin olmalıdır.” dedi.
Çakıcı, sadece Suboxane değil uyuşturucu niyetiyle kullanılan birçok yeşil reçeteli ilaç olduğunu ifade etti. Çakıcı, “Yalnızca bu ilaç değil, çok bir sürü haplar vardır. Ancak yeşil reçeteli ilaçlar el altında da piyasaya sürülüyor. Ne şekilde temin edildiğini bilmiyorum ancak bu tür hapları uyuşturucu niyetine kullanan insanlar vardır.” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474