banner564

Kafalar karıştı

Kendi isteği ile eski erkek arkadaşının evine gidip sevişen, bir süre sonra ‘tecavüze uğradığını’ iddia eden kadınla ilgili olarak ‘Hukuk Dairesi’ne başvuruldu

Kafalar karıştı
banner598

 Suna ERDEN

Kız arkadaşı T.T.’ye (23) tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve yapılan soruşturmada ülkede kaçak kaldığı ortaya çıkan Serkan Yılmaz hakkındaki ‘ikamet izinsiz bulunma’ suçlamasıyla başlatılan soruşturma tamamlanırken, tecavüz iddiasıyla ilgili araştırmalar devam edecek.
Polis, tecavüz ile ilgili soruşturma dosyasını Hukuk Dairesi’ne gönderdi. 
Kendi isteği ile Yıldırım ile buluşup sevişen genç kadının tecavüze maruz kalıp kalmadığına Hukuk Dairesi karar verecek.
T.T.’nin şikâyeti üzerine gözaltına alınan ve 3 gündür tutuklu bulunan zanlı Yılmaz, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlının 16 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen cinsel tecavüz suçlamasıyla tutuklandığını, yapılan soruşturmada ülkede ikamet izinsiz kaldığının da tespit edildiğini söyledi.
Polis, zanlı hakkında yürütülen soruşturmalardan ‘ikamet izinsiz bulunma’ suçlamasıyla ilgili araştırmalarının tamamlandığını söyledi.
Cinsel tecavüz suçlamasıyla ilgili soruşturmanın ise devam ettiğini belirten polis, konunun Hukuk Dairesi’nde inceleme altında olduğunu açıkladı.
Polis, zanlının tecavüzle ilgili suçlanıp suçlanmayacağının Hukuk Dairesi’nden gelecek sonuca göre belli olacağını kaydetti.
Polis, aktardığı olgular ışında zanlının ikamet izinsiz bulunma suçundan teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıyı tutuklu yargılanmak üzere bir ay süreyle cezaevine gönderdi.

Ne olmuştu
T.T. isimli şikâyetçi, 15 Ağustos tarihinde zanlı Yıldırım ile kendi isteği ile buluşup, sevişmişti.
Genç kadın aynı günün gecesi polise giderek, tecavüze uğradığına dair şikâyetçi olmuştu. 
İkili arasında yaşanan sevişmenin T.T.’nin rızası ile başladığı ancak devamını istememesine rağmen Yıldırım’ın zorla tecavüz edip, genç kadının kızlık zarını yırttığı iddia edilmişti.
Soruşturma kapsamında T.T.’nin doktor kontrolünden geçirildiği ve kızlık zarının yırtıldığının tespit edildiği belirtilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474