banner564

‘Kalbini Yolda Bırakma’

Lefkoşa’da 45 okuldan öğrencilerin katıldığı yürüyüşte trafikle ilgili mesajlar verildi

‘Kalbini Yolda Bırakma’
banner598
İzciler ve öğrenciler, Gençlik Dairesi organizasyonuyla Lefkoşa'da Gençlik Dairesi önünden Gönyeli Çemberi’ne kadar “Trafikte Güven İstiyoruz” ve “Kalbini Yolda Bırakma Yürüyüşü” düzenleyerek trafik kazalarına karşı mesaj verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Dairesi ve Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin organize ettiği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın da destek verdiği yürüyüşe 45 okuldan öğrenciler ve izciler katıldı. 
Yürüyüşte “Araçlarda emniyet kemeri, motosikletlerde kask takmayan kalmasın”, “Trafik canavarı olmayın”, “Kemerimi bağlamayı unutma”, “Arabanızı park yerine park edin”, “Hızla gidersen beni öldürürsün”, “Direksiyon başındayız kapsama alanı dışındayız”, “Hırsız malımızı, hız canımızı alır”, “Kaldırma park etme, yayayı yolda yürütme”, “Ne olur bizi duyun, trafik kurallarına uyun” gibi sloganlar içeren pankartlar taşındı. 
Yürüyüşün finalinde Gönyeli çemberinde bir araya gelen öğrenciler saygı duruşunda bulunmalarının ve İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından Ateş Valsi ile izci ateşini yaktı. Etkinlikte sırasıyla, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst birer konuşma yaptı.

Gençlik Şöleni Konserleri düzenlendi
Öte yandan Gençlik Dairesi yeni yıl etkinlikleri kapsamında “Gençlik Şöleni Konserleri” düzenledi.
Lefkoşa Dereboyu Çemberi’nde saat 15:30’da başlayan etkinlik saat 19:30’a kadar sürdü.
Etkinlikte, Mor Işıklar, Gancelli, Can Şanlıkol, Nihat Erdenay, Zeki Karahanoğlu, Sultan Durusular ve grubu ile SOS sahne aldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473