banner564

Kalkanlı’da güzel bir yer

Emirzade Terzioğlu, çocukluğundan beri hayali olan at çiftliğini Güzelyurt’ta kurdu

Kalkanlı’da  güzel bir yer
banner598
Melin DOBRAN
Güzelyurt’ta yaşayan ve ziraat mühendisi olan Emirzade Terzioğlu, yaklaşık 2 yıl önce hayalini gerçekleştirdi. 
Çocukluğundan beridir atlara ilgisi olan Terzioğlu, 2014 yılında kendi at çiftliğini kurdu. Kalkanlı bölgesindeki çiftlikte, 7’si kendinin 7’si de bakımını yaptığı atlar olmak üzere 14 tane at mevcut. Terzioğlu, atlara gerek yetişkinlerin, gerekse çocukların oldukça ilgi gösterdiğini söyledi. Pazartesi günleri hariç 10.00-22.00 saatleri arasında eğitim binişleri yaptırdığını ifade eden Terzioğlu, çiftliğin yeşil çim alana sahip tek çiftlik olduğunu dile getirdi.

“Atları çok seviyorlar”
Terzioğlu şunları aktardı, “Çocukken bile oyuncak alacağım zaman tercihim hep at oyuncaklardı. Çocukluğumdan beri sahip olduğum at sevgisinden dolayı 2008 yılında Kristina isminde bir at alıp, evin bahçesinde beslemeye başladım. İleriki yıllarda ikinci atımı da alınca bahçe yetersiz oldu. Zaten hep bir at çiftliğim olsun diye hayal kurardım. 2014 yılında, şu an ki mevcut arazi üzerine küçük çapta bir at barınağı yaptım. Daha sonra bir kaç arkadaşımın da atlarını getirip burada beslemeleri ve verdikleri fikir neticesinde göze hoş gelen düzenli bir proje olmasına karar verdim. Çiftlik içerisine bakım odaları, pist ve çim alan yapalım derken, sabah kahvaltısının verileceği, doğum günü veya parti gibi organizasyonlarda da kullanabileceğimiz bir Cafe Restorant yapmayı düşündüm. Bu fikrin son aşamasındayız. Yakın zaman da bu bölümü de faaliyete geçireceğim. Çiftliğe çok sayıda ziyaretçi geliyor. Atları çok seviyorlar.

“Herkes ilgi gösteriyor”
Çiftlikte, gerek vatandaşların gerekse öğrencilerin de katıldığı saatlik binicilik kursları da veriyoruz. Çiftliğe gelen misafirlerimize arazi gezintisi yaptırıyoruz. Çiftliğimiz yeşil çim alana sahip tek çiftliktir. Çiftlik içerisinde bulunan atlar midilli, İngiliz ve Alman cinsi atıdır. Biniciliğe olan tutkum sayesinde kendi çiftliğimi kurduğum için çok mutluyum. Yetişkinlerin ve çocukların da atlara, biniciliğe olan ilgisi beni daha da mutlu ediyor. Hayvanları seven ve ata binmek isteyen herkese kapımız açıktır.”

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 08:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473