banner564

Kamera işe yaradı

İngiltere’de bulunan Alison Bygrave, cep telefonuyla Girne’deki evini izlerken, Fuat Kayışkanat isimli bahçecinin içeriye girdiğini tespit ederek polisi harekete geçirdi

Kamera işe yaradı
banner598

  Suna ERDEN

   İngiltere’de yaşayan Alison Bygrave’nin evine girdiği tespit edilen zanlı Fuat Kayışkanat tutuklanarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Alison Bygrave’nin evinde güvenlik kameraları olduğu, Londra’dan internet aracılığı ile evini kontrol ettiği esnada zanlıyı görüp KKTC’deki arkadaşı S.J.G.’ye haber verdiği belirtildi. Alison Bygrave’nin arkadaşı S.J.G polise bilgi verirken, suçlunun onun yanında bahçıvan olarak çalışan Fuat Kayışkanat olduğu ortaya çıktı. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Fuat Kayışkanat’ın İngiltere’de yaşayan Alison Bygrave’nin evine bir suç işlemek maksadı ile girdiğinin tespit edildiğini söyledi. Polis, olayın Londra’da yaşayan Alison Bygrave’nin arkadaşı S.J.G.’nin 28 Kasım’da polisi telefon ile arayarak durumu bildirmesi ile ortaya çıktığını ifade etti. Polis, Bygrave’nin evindeki güvenlik kamera görüntülerinden tespit edilen zanlının suçunu kabul ettiğini, eve girdiğini ancak pişman olup bir şey almadan çıktığını itiraf ettiğini açıkladı. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme bir kefilin 25 bin TL kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verirken, söz alan zanlı, “Kötü bir şey yapmadım, evden bir şey almadım” dedi.
Bu arada zanlının Alison Bygrave’nin arkadaşı S.J.G.’nin yanında bahçıvan olarak çalıştığı öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473