banner564

Kaos yaşandı

Gazimağusa’da elektrikler kesildi, hastanenin jeneratörleri bir saat devreye girmedi

Kaos yaşandı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa ve civar köylerde dün akşam trafo patlaması nedeniyle elektrik kesintisi yaşanırken, oluşan durum en çok Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki hastaları etkiledi.
Üç jeneratörü bulunmasına rağmen sistem devreye girmeyince Gazimağusa Devlet Hastanesi bir saat elektriksiz kaldı.
 Jeneratörler bir saat boyunca devreye girmeyince, acil servise başvuran hastalar ile servislerde tedavi gören hastalar perişan oldu.
Diyalog muhabirine ulaşan bazı hasta yakınları, saat 21.30 sıralarında hastanede elektrik kesintisi olduğunu ve jeneratörün bir saat sonra devreye girdiğini söyleyerek, birçok hasta ve hasta yakını yanı sıra hastane personelinin de mağdur olduğunu söyledi.

Jeneratörlere sinyal gitmedi
Diyalog muhabirinin ulaştığı Gazimağusa Devlet Hastanesi yetkilisi, hastanenin 3 tane jeneratörü bulunduğunu, elektrik kesintisi yaşandığında, jeneratörlere sinyal gönderen şebekenin çalışmamasından dolayı böyle bir olayın yaşandığını söyledi. 
Yetkili firmaya ulaşarak, yoğun çalışmalar sonrası jeneratörlerden bir tanesini devreye soktuklarını belirten yetkili, firmanın teknik ekibinin de hastaneye gelerek incelemelere başladığını ve sorunun tamamen çözüleceğini ifade etti.
Gazimağusa Devlet Hastanesi yetkilisi, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi ve acil müdahale odaları gibi önemli noktalar için dördüncü bir önlemin bulunduğuna dikkat çekti ve jeneratörlerin devreye girmemesi halinde, bu noktalarda 1 saat 15 dakika kadar elektrik kesintisi yaşanmadığını savundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474