banner564

“Kapişari düzen”

Gazimağusa’da sokağa dökülen taksici ve otobüsçüler, gelişigüzel dağıtılan T izinlerine ateş püskürdü

“Kapişari düzen”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da sokağa dökülen taksici ve otobüsçüler, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı İzin Kurulu tarafından gelişigüzel dağıtıldığını ileri sürdükleri T izinlerine ateş püskürdü.
Otobüs ve taksi işletmecileri dün sabah Gazimağusa’da 2 saat boyunca trafiği kapayarak eylem yaptı. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) Anıt Çemberine kadar konvoy halinde gelen ve trafik akışını durduran şoförler, yaptıkları basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Eylemciler ellerinde, “Kapişari düze, paran varsa T beleş” gibi pankartlar taşıdı.

Tulga: Birkaç kişi yer, diğerleri sadece bakar
Eylemde ilk konuşmayı Kıbrıs Türk Ensaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Genel Koordinatörü Hürrem Tulga yaptı.
Tulga, ülkedeki çığlığın Gazimağusa’da yeniden ifade edildiğini söyledi. Ülkemizde sadece birkaç kesimin nimetlerden faydalandığını savunan Tulga, “Hakikaten ülkemizde birkaç kişi yerken diğerleri sadece bakıyor” şeklinde konuştu. 

Gözay: İzin kurulu çete oldu
Tulga’dan sonra sözü alan Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay ise, toplu taşımacılıkta araçlara ticari plaka veren  İzin Kurulu’nun yolsuzluk yaptığını iddia etti. İzin Kurulu’nun resmen çeteleştiğini ileri süren Gözay, 10 yıldır bu sorunlarla boğuştuklarını ancak, bir arpa boyu yol alamadıklarını anlattı.

Biberoğlu: Sektör batma noktasına gelmiştir
Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammet Biberoğlu da konuşmasında, 6 ay boyunca Başbakan ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmelerde taksi sektörünü ilgilendiren sorunlara çözüm bulunmadığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki İzin Kurulu’nun imtiyazlı izinlerle sektörü batma noktasına getirdiğini savundu.
Biberoğlu, İzin Kurulu başkanının görevden alınmasını ve Başbakanlığın taşımacılık politikasının tam olarak çözüme ulaşana dek “T” işletme izinlerinin dondurulduğu yönünde bir açıklama yapmaısnı istedi. Biberoğlu, taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda 17 Mart 2016 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı önünde süresiz eyleme başlayacaklarını bildirdi.

Gürsoy: Otobüsçüler de eylemde olacak…
Eylemde son olarak konuşan Gazimağusa Halk Otobüsleri  İsletmeleri Şirketi Başkanı İsmail Gürsoy da Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı İzin Kurulu’nun, taleplerini karşılanmaması halinde 17 Mart 2016 tarihindeki süresiz greve kendilerinin de katılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473