banner564

Kaptan: Şaka gibi

KTAMS, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne 1 Nisan günü gerçekleştirilen görevlendirmeyi kınadı

Kaptan: Şaka gibi
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Sorumluluğuna yapılan görevlendirmeyi kınamak için Turizm Bakanlığı önünde kınama eylemi gerçekleştirdi.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Turizm Bakanlığı önünde basına yaptığı açıklamada, olayı protesto edip eylem yapmak için tarihin (1 Nisan) çok uygun olduğunu söyleyerek, görevlendirmenin “şaka gibi” olduğunu belirtti.
Kaptan, “2012 yılında Gazimağusa Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde yaşanan ve hapis cezasıyla sonuçlanan zimmete para geçirme olayında, zimmetine para geçiren kişinin cezasını çektiğini, şube sorumlusunun da görevine yeterli itinayı göstermediği için görevden uzaklaştırıldığını” belirtti.
Bunun ardından görevi vekâleten devralan ve 2012’den sonra 4 yıl bu görevi layıkıyla yürüten, görevini ihmal edenler ve işyerinde içki içenler hakkında rapor tutan kişinin işine son verilerek, yerine görevini ihmal eden ve UBP’nin bölgedeki delegelerinden birisi olduğu bilinen şahsın yeniden işe alındığını savunan Kaptan, artık kimsenin “kamu reformundan” , “iyi idareden”, “kaliteli hizmetten” bahsetmemesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlık açıklama yaptı
Turizm Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nde yapılan görev değişiminin, “ihtiyaçlar doğrultusunda, görevlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için zaman zaman yapılan bir idari uygulama” olduğunu bildirdi.
Açıklamada, Turizm Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Bölge Şube Amiri olarak görev yapan Birinci Derece Arkeolog Elif Karaca’nın işten çıkarılmadığı, sadece daire içerisinde görev değişikliğine gidildiği kaydedildi. Birinci Derece Arkeolog Elif Karaca’nın halen kadrosunun gerektirdiği görevleri yürüttüğü belirtildi.

KTAMS’tan Akıncı’ya çağrı
Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan “Denetimli Serbestlik Yasası”nın tekrardan görüşülmesi için Meclise iade etmesini talep etti.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan,”Denetimli Serbestlik Yasası” ilgili görüş ve itirazlarını içeren ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya gönderdikleri mektubu, basına da dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473