banner564

Karabardak’a tam destek

Gazimağusa Muhtarlar Derneği, BKP ve AKEL heyetlerinin toplu mezarları ziyaretinde kullandıkları üslubu ve hareketleri kabul etmediklerini bildirdi

Karabardak’a tam destek
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Muhtarlar Derneği, BKP ve AKEL heyetlerinin toplu mezarları ziyaretinde Şehitler Köyü Muhtarı Olsan Karabatak’a yönelik “hakarete varan konuşma ile üslubu” kabul etmediğini ve kınadığını bildirdi.
Gerginliğin yaşandığı Atlılar Şehitliği önünde bir basın açıklaması yapan Gazimağusa Muhtarlar Derneği, Şehitler Köyü Muhtarı Olsan Karabardak’a olan desteklerini bildirdi. Bazı meyda kuruluşlarının yanlı ve taraflı haber yaptığını belirten bölge muhtarları, basını eşit ve tarafsız haber yapmaya davet etti. 

Bölge muhtarları tam takım ordaydı
Gazimağusa Muhtarlar Birliğinin Karbardak’a destek amaçlı yaptığı basın toplantısına Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, KKTC Muhtarlar Birliği Genel Sekreteri Saim Aytürk, Gazimağusa Pertev Paşa Mahallesi Muhtarı Arif Cüce, Gazimağusa Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Mehmet Aydın, Gazimağusa Çanakkale Mahallesi Muhtarı Abbas Mendeli, Güvercinlik Köyü Muhtarı Tufan Zararsız, Sütlüce Köyü Muhtarı Hüseyin Kaptan, Çamlıca Köyü Muhtarı Halil Dağsevenler, Nergisli Köyü Muhtarı Okan Helvacı, Aslanköy Muhtarı Adil Onat, Paşaköy Muhtarı Ali Göktürk, Akova Muhtarı Osman Şingirli, Korkuteli Muhtarı Fettah Karakuzu ve  Yeniboğaziçi Muhtarı Hilmi Şenyapılı Katıldı.

Muhtarlarımıza yapılan her türlü hakaretin karşısındayız
Dernek Başkanı Mustafa Yeşilleme yaptığı açıklamada, “Enosis yemini etmiş, sağcısıyla solcusuyla Türk düşmanlığı ile beslenen Rum siyasilerin yaptıkları açıklamalardan rahatsızlık duymayanların çirkin emellerine şehitleri malzeme yapmalarını” kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.
Yeşilleme, “Bu türlü hareketlerin Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu adada 41 yıldan beri sağladığı barış ve huzur ortamına dinamit koymaktan başka kazanımı olamaz” dedi.


Karabardak: İzcan kanal kanal gezip şov yapıyor
Şehitler Köyü muhtarı Olsan Karabardak ise 41 yıldır şehitliğe uğramayan İzzet İzcan’ın kendisini ve köylülerini provokasyoncu olarak suçladığını söyledi. İzzet İzcan’ın “Ben kimseden izin almam, muhtar kim, köylüler kim ve orada bulunan şehit ailelerinin ne olduğu belirsiz” dediğini ve şehitliğe geldiği  zaman şehitlik girişinde bulunan iki gence “kaçın be köpekler”  şeklinde hitap ettiğini anlatan Karbardak, daha sonra ise köylünün tepkisin kanal kanal dolaşarak bize saldırdılar şeklinde anlatarak  sov yaptığını söyledi. 

Aytürk: Bize de fırsat versinler konuşalım
KKTC Muhtarlar Birliği Genel Sekreteri ve Mormenekşe Köyü Muhtarı Saim Aytürk ise birçok medya kuruluşunun yargısız infaz yaptığını iddia etti.
İzzet İzcan’ın televizyon kanallarına çıkarak yalan yanlış beyan verip şov yaptığını savunan Aytürk, kendilerine de fırsat verilmesini istedi. 
Gazimağusa Pertev Paşa Mahallesi Muhtarı Arif Cüce’de Şehitler köyü muhtarını kimseye yedirtmeyeceklerini söyledi. “15 Temmuz olmasa 20 Temmuz’da olmazdı” şeklinde konuşan Cüce,  Karabardak’a olan desteklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474