banner564

Karaciğer’in dostu

Kıbrıs’ın enginarı, Ankara Travel Expo Fuarı’nda görücüye çıktı

Karaciğer’in dostu
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Ankara’da düzenlenen “Travel Expo Ankara 2017 Fuarı”nda, “Onur Konuğu” olarak yerini aldı. Fuarda 7 ülkeden 42 şehir ve 220 katılımcı yer alıyor. KKTC, 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan fuarda, “Melandra Kıbrıs Evi” canlandırmasıyla 297 metrekarelik stantla yerini aldı.
Fuarın açılışında renkli görüntülere sahne olan, KKTC Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Kemal Deveci Kaval dinletisi beğeni topladı. Fuarda en büyük ilgi ise karaciğer dostu olarak bilinen Kıbrıs enginarına oldu. Fuarı ziyaret edenlere enginar ve faydaları anlatıldı.

Fuara kimler katıldı?
Fuarda, KKTC’den; Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği, Karpaz Eko Turizm Derneği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanatkarlar Odası (KTEZO), Devlet Planlama Örgütü (DPÖ), Akdeniz Natura Eco Agro Turizm Derneği, Sağlık Turizmi Konseyi, üniversiteler, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, sanayiciler, Mormenekşe Kadınlar Birliği ve Pergama Kültür ve Sanat Derneği yer alıyor.

Kıbrıs’a özgü lezzetler ikram ediliyor
İlk kez Kıbrıs’a özgü ürünlerin satışının da yapıldığı fuarda, Kıbrıs kültürü ve Kıbrıs lezzetleri de tanıtılıyor. KKTC, kendine ayrılan alanda kurduğu mutfakta pişirdiği yiyecekleri ve Kıbrıs’a özgü tatları fuar ziyaretçilerine ikram ediyor.

105 kişilik heyet gitti…
   Ankara Travel Expo Fuarı’na Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu katılamadı yerine Müsteşarı İsmet Esenyel KKTC’yi temsil etti. Fuarda KKTC standı Melandra Kıbrıs Evi konseptiyle hazırlandı. Fuara KKTC’den çeşitli kurum ve kuruluşlardan 105 kişi katıldı.
   Turizm Bakanlığı stantta Kıbrıs’a has ürünleri fuar ziyaretçilerine ücretsiz dağıtarak herkesin yerel ürünleri tadması sağlandı.

Kooperatif hellimi Ankara’da
Kooperatif’in standında hellim başta olmak üzere Kıbrıs’ta üretilen taze kaşar da fuara gelenlerin tadımına sunuldu. Süt ve süt ürünlerinin yanı sıra meyve suları da Ankara’da tanıtıldı. Fuarda ayrıca bu yıl ilk kez sıcak satışa da izin verildi. Dernek ve birlik temsilcileri Kıbrıs’a özgü tatları hem ziyaretçilere tattırdı hem de satış yaparak gelir elde etti.

Enginarı tadan bir daha istedi… 
   KKTC standında en çok ilgi gören Mormenekşe Kadınlar Birliği bölümü oldu. Enginar ürünlerinin tadımı yapılan stantta ayrıca Cinara kitabının satışı da yapıldı. Enginarın tadını beğenen konuklar bir daha istedi…
Farklı börek çeşitleri, macunlar, limonata, sumada ve gül şurubu gibi Kıbrıs’a özgü tatların sunumu ve satışı yapıldı. Pergama Kültür ve Sanat Derneği görevlilerinin kendilerini ürettiği yerel tatlar da büyük ilgi gördü. 

Yerel viegra; Elvigra 
   KKTC standı içerisinde Nefes İIlaç Ltd. de yer aldı. Stantta yerli viegra olarak üretilen Elvigra isimli ilaç tanıtım amaçlı bedava dağıtıldı. Fuarı gezen yerli yabancı bir çok misafir Elvigra’yı aldı. 

Halk dansları ve kaval dinletisi damga vurdu 
   10 dansçıdan oluşan Kültür Dairesi Halk Dansları Ekibinin sahne aldığı tanıtım günlerinde Kıbrıs Türk kültürünün tanıtımında önemli rol oynayan Kemal Deveci de kaval dinletisi sundu.

Sele sepet ve seramik şov
KKTC standında kamış ile yapılan sele sepet ile çamur yoğrularak yapılan seramik ürünleri de ziyaretçileri dikkatini çekti.
   Fuara Türkiye’deki 42 şehrin yanı sıra Iran, Rusya, Nepal, Tayland, Endonezya ve Ukrayna da katılıyor.
   Ankara Travel Expo Fuarı 26 Mart Pazar akşamına kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473