banner564

Karar sonrası yıkıldı

Alacak-verecek meselesi yüzünden Gifa’ya 8 el ateş açan ve Serkan Kısa’nın yaralanmasına neden olan Emre Yalçın’a 15 yıl hapislik verildi

Karar sonrası yıkıldı
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Gifa’ya silahlı saldırı düzenleyip, Serkan Kısa’nın yaralanmasına neden olan Emre Yalçın hakkındaki yargı süreci tamamlandı.
1 Şubat 2019 tarihinde meydana gelen olayın ardından tutunlanarak, yargılanmak üzere cezaevine gönderilen  sanık dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla 15 yıl hapse mahkum edildi.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan heyet, sanığın alacak-verecek meselesi yüzünden Serkan Kısa’ya silahlı saldırı düzenlediğini, adalete başvurmak yerine suç işlemeyi seçtiğini belirti.

Yaralama suçları dördüncü sırada
Sanık hakkındaki kararı okuyan Başkan Aksun, ağır yaralama  suçunun müebbet hapis cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlardan olduğunu belirtti. Aksun, herkesin barış, huzur ve güven ortamı içinde yaşama hakkı olduğunu söyledi. Başkan Fadıl Aksun,  bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğilimi içinde olan kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine değindi. 
Başkan Aksun, sanığın suçu planlı, sebatlı ve inatçı şekilde işlemiş olmasını, meskun mahalde işlenerek kamusal huzurun bozulmasına sebebiyet vermesini, olaydan sonra kaçmak için gayret göstermesini, gönüllü ifadesinde polisi yanlış yönlendirmesini aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini belirtti.
Aksun, sanığın işlediği ağır yaralama suçunun ağır ceza mahkemelerinin gündemde yer alan davalar arasında 4’üncü sırada olduğunu söyledi. 

Huzuru bozdu
Aksun, bu tür suçları işleyenlere ve işleme eğilimi içinde olan kişilere karşı, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini ifade etti.
Sanık ile yaralanan şahıs arasında arasında alacak - verecek sorunu olduğunu kaydeden Aksun, sanığın adalete başvurmak yerine kendi hak arayışına girdiğini söyledi.
Aksun, sanığın kendi hak arayışına girmesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. 
Aksun, ülkedeki huzur ortamını bozup, kamusal tedirginlik yaratan, sokaklarının güvenilirliğini sorgulatan, devletin otoritesini görmezden gelen,adalet sistemini hiçe sayarak kendi hakkını arama çabası ile gözünü karartıp bu ülkeye sırf suç işlemek için gelen sanığa müsama gösterilmeyeceğinin altını çizdi. 
Aksun, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek oybirliği ile 15 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.


 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473