banner564

Karpaz karıştı

Ercan Zengin’i öldürmek için bomba düzeneği kuran ve ‘Yarasa’ operasyonuyla tutuklanan Orhan Cökü, aralarında husumet olduğunu söyledi

Karpaz karıştı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
İskele Narkotik Şube ekipleri tarafından, 8 Mayıs gecesi düzenlenen “yarasa” operasyonu sonucunda adam öldürmeye teşebbüs ve ateşli silah ile patlayıcı madde tasarruf etmekle suçlanan Orhan Cökü ile mesele ile bağlantılı oldukları iddia edilen Osman Temiz ile Bayram Doğan, dün ek tutuklama istemi ile İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Orhan Cökü’nün polise verdiği ifadede Ercan Zengin ile aralarında husumet olduğunu söylediği iddia edildi.
Mahkemeye meseleyi anımsatan Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, 8 Mayıs 2019 tarihinde aldıkları bir ihbarı değerlendirdiklerini ve saat 21:00 sıralarında,  Dipkarpaz girişinde bir aracı durdurarak arama gerçekleştirdiklerini söyledi. Araç içerisinde yaptıkları arama sonucunda şoför koltuğunun altında 1 adet 9 mm çapında magnum marka tabanca ile şarjörü, 1 adet havai fişek tabancası ve namlusuna 30’luk fişek atabilen takılı aparat, 1 adet 36’lık canlı fişek ve 20 adet 9 mm çapında, canlı kuru sıkı mermi ele geçirdiklerini aktaran Selvili, Orhan Cökü’nün tutuklandığını hatırlattı.
Orhan konuştu, Osman ile Bayram’da tutuklandı
Zanlı Orhan Cökü’nün, sorgusu sırasında,  kurusıkı tabancayı, 2017 yılı Mayıs ayında, Osman Temiz’den, havai fişek atan tabancayı ise 2018 yılı Nisan ayı içerisinde Bayram Doğan’dan aldığını itiraf ettiğini anımsatan Selvili,  Osman Temiz ile Bayram Doğan’ın da tespit edilerek tutuklandığını söyledi.
Bomba düzeneği ile cinayet işleyecekti
Orhan Cökü’nün,, 4 Mayıs 2019 tarihinde, Dipkarpaz’da sakin Ercan Zengin’in, bala ile dolu olan ambarına, onu öldürmek kastıyla balalar üzerine fünyeli el bombası yerleştirerek bir düzenek kurduğunu itiraf ettiğini belirten Selvili, zanlıların önceki gün mahkeme huzuruna çıkarılarak, birer gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Bu süre zarfında ateşli silahlar ile patlayıcı maddelerin parmak izi incelemesine gönderildiğini ancak sonuçların henüz çıkmadığını bildiren Selvili, mahkemeden soruşturma maksatlı ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların, 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474