banner564

Karpaz örnek gösterildi

TDP’den yapılan açıklamada, hükümetin çevre katliamlarına seyirci kaldığı savunuldu

Karpaz örnek gösterildi
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Çevre, Şehircilik ve Ulaştırma Komitesi Başkanı Ercan Hoşkara, Doğal Habitat Alanı ve ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ olan Karpaz bölgesinde, sık sık çevre katliamları yaşandığını, önlem alması gereken hükümetin ise sadece seyrettiğini öne sürdü. 
Verilen sözlere rağmen, bölgedeki kaçak inşaat sorununun devam ettiğini, son olarak da çok sayıda ağacın ve doğal bitki örtüsünün katledildiğini belirten Hoşkara, ‘koruma’ bölgesi ilan edilen bölgenin, diğer bölgelerden farksız olarak tamamen ‘korumasız’ olduğunu kaydetti.
Hoşkara, “Çevre Mühendisleri Odası’nın da dikkat çektiği gibi, Özel Çevre Koruma Bölgelerine ağaç ekmek bile yasayla izne tabiyken, bölgedeki doğal bitki örtüsünün katledilmesinin, kaçak inşaatların önlenememesinin kelimelerle ifade edilemeyecek kadar vahim bir olay olduğunu” belirtti.
Hoşkara, “Bu çevresel tahribatları gerçekleştirenler kadar, ‘otoritesizlik’ ve ‘popülizm’ nedeniyle bu katliamların yapılmasına olanak sağlayan hükümet yetkilileri de sorumludur” dedi. 
Ercan Hoşkara, devlet ile hükümetin, 24 Şubat 1988 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla özel çevre koruma bölgesi, doğal ve arkeolojik SİT alanı ve mutlak koruma alanı ilan edilen Karpaz’ı korumakta acizlik içinde olduğunu savundu.
Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin sadece Kıbrıs için değil, tüm Akdeniz için önemli bir koruma alanı olduğuna dikkat çeken Hoşkara, bu önemli gerçeğe rağmen, bölgeye yüzlerce kaçak yapı yapılarak, denizlerdeki kirliliğin artmasına, karada ve denizdeki canlı türlerinin yok olmasına devletin birçok makamının halen göz yumduğunu belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473