banner564

Kartal’ı hapse koydular

Dağyolu’nda meydana gelen kazada iş aracını kullanan şoförün sigortasız ve ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Kartal’ı hapse koydular
banner598

Suna ERDEN
Girne Değirmenlik-Dağyolu’nda önceki gün meydana gelen kazada Tüfekçi Ltd.’e ait iş aracının devrilmesi ve üç kişinin yaralanması ile ilgili soruşturma sürüyor. Yapılan soruşturmada 46 yaşındaki sürücü Kartal Taşkal ve yanında yolcu olarak bulunan iş arkadaşları 19 yaşındaki Harun Yaltılıgil ile 26 yaşındaki Muhammed İmdatuhak'ın çalışma izinsiz olduğu belirlenirken, Taşkal’ın sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapmaksızın araç kullandığı da ortaya çıktı. Yapılan tespitler üzerine gözaltına alınan zanlı Taşkal, dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Bu arada kaçak işçi çalıştıran Tüfekçi Ltd. hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Omurilik kemiği kırıldı
Olayın soruşturmasını yürüten polis, zanlı Kartal Taşkal’ın 27 Mart 2018 tarihinde saat 10.00 sıralarında Girne Değirmenlik Anayolu üzerinde yönetimindeki HG 086 plakalı iş aracı ile Değirmenlik istikametine doğru seyrettiği sırada, direksiyon hâkimiyetini kaybedip kontrolden çıkarak, yolun kenarındaki kayalara çarpıp devrildiğini belirtti. Polis, kaza sonucu sürücünün yanı sıra iş aracında yolcu olarak bulunan Harun Yaltıgil ile Muhammed İmdadullah’ın yaralanarak Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldığını kaydetti. Taşkal ile Yaltıgil’in aynı gün taburcu edildiğini, ancak kazada yaralanan ve omurilik kemiği kırılan Muhammed İmdadullah’ın ise Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edilerek, yoğun bakım servisinde müşahede altına alındığını kaydeden polis, hayati tehlikesinin ise bulunmadığını söyledi. 

Ehliyeti de yokmuş
Polis, zanlı Kartal Taşkal’ın KKTC’de turist statüsünde olduğunu, sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapmaksızın araç kullandığını ve Tüfekçi Ltd’’in şantiyesinde kaldığını belirtti. Polis, Tüfekçi Ltd. hakkında da çalışma izinsiz işçi çalıştırmaktan dolayı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Zanlı Taşkal hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, ülkede turist statüsünde bulunduğunu kaydeden polis, zanlının teminata bağlamasını talep etti.

Tutuklu yargılanacak
Söz hakkı verilen zanlı Kartal Taşkal, “Tüfekçi Ltd.bana kefil olacak” derken,  Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının turist statüsünde olduğuna bulgu yapıp, tutuklu yargılanmasına ve 15 günü aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474