banner564

Kasımoğlu'nun ameliyatı başarılı geçti

Gazeteci Erten Kasmoğlu’nun Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’nde yapılan By-Pass operasyonunun başarılı geçtiği bildirildi.

Kasımoğlu'nun ameliyatı başarılı geçti
banner598

 YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, 15 gün önce solunum yetmezliğiyle YDÜ Hastanesi’ne kaldırılan Kasımoğlu’na önceki gün By-Pass yapıldı.

Yazılı açıklamada, Vatan Gazetesi Sahibi, Gazeteci Yazar Erten Kasımoğlu ilk başvurusunun ardından yapılan tetkiklerde kalbe giden 2 ana damarın tamamen tıkalı; üçüncüsünde ise ileri derecede darlık olduğunun tespit edildiği ve geçirdiği kap krizine bağlı olarak kalbin yüzde 20 çalıştığı teşhisi konduğu hatırlatıldı.

Operasyon 3,5 saat sürdü

Açıklamada, Kasımoğlu’na Kalp Merkezi Sekabet doktorlarından Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu’nun önceki gün yaklaşık 3,5 saat süren başarılı bir By-Pass operasyonu gerçekleştirdiği kaydedildi.
Operasyonda Kasımoğlu'nun kalbe giden 3 ana damarının değiştikten sonra yoğun bakım ünitesine alındığı belirtilen açıklamada, Prof. Dr. İlhan Sanisoğlu, Kasımoğlu’nun beklendiğinden çok daha iyi olduğunu belirtti.
Kasımoğlu’nun solunum cihazından çıkartıldığını ifade eden Prof. Dr. Sanisoğlu, Erten Kasımoğlu’nun düşük dozda kalbi destekleyen ilaçlar aldığını ve bir kaç gün içerisinde normal servise alınmasının planlandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474