banner564

Katkı bekliyor

Doğuş Derya, Aile Yasası ile ilgili hazırladığı değişiklik önerileri hakkında bilgi verdi

Katkı bekliyor
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Aile Yasası ile ilgili hazırladığı değişiklik önerilerini siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve sendikacıların temsilcileriyle paylaştı.
Derya, Cumhuriyet Meclis’inde bir araya geldiği temsilcilere, hazırladığı önerileri anlattı. 
Doğuş Derya, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve sendikacıların temsilcilerinin Aile Yasası konusundaki değişiklik önerileri hakkındaki görüş ve önerilerini 1 hafta 10 gün içinde kendisine iletmesini istedi.
Mevcut Yasa’nın 19 yıl önce dönemin Kıbrıs Türk kadın hareketinin çabalarıyla tadil edildiğini de anımsatan Derya, Mart’a girerken Aile Yasası konusundaki öneriyi Meclis’e sevk etmek ve yasallaşmasını sağlamak gibi bir hedefleri olduğunu da sözlerini ekledi.
Derya, Aile Yasası’nda özellikle çocuk ve kadın haklarını gözeten, boşanma durumlarında çifterin yaşadığı mağduriyetleri ortadan kaldırmaya çalışan; sadece kız çocuklarını değil, erkek çocuklarını da korumaya çalışan birtakım değişiklikler öngörüyor.
CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya, toplantıda yaptığı konuşmada, boşanma durumunda nafaka ve mal paylaşımıyla ilgili çıkabilecek sorunları ortadan kaldırmaya çalışacak düzenlemelerin söz konusu olduğunu belirtti. Derya, evlilikten sonra tarafların kendi soyadlarını kullanabilmesi konusunda da düzenlemeler olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473