banner564

Kayalıklarda saklandılar

Taşucu’dan Jet Ski’ye binip kaçak olarak KKTC’ye gelen, Selahattin Delibaş ile Ramazan Akyıldız’la ilgili bilinmezler aydınlanıyor

Kayalıklarda saklandılar
banner598
Taşucu’dan Jet Ski’ye binip kaçak olarak 8 Ekim tarihinde yanlarında iki silah ile KKTC’ye gelen, alınan bir ihbar üzerine 10 Ekim tarihinde Alagadi sahilinde yakalanan Selahattin Delibaş ile Ramazan Akyıldız’ın iki gün boyunca sahilde kayalıklarda saklandığı ortaya çıktı. Bu süre içerisinde Mustafa Bayram ile Hasan Kırdar’ın ülkeye silahlarla gizlice girip saklanan Delibaş ile Akyıldız’a yardım ettikleri ortaya çıktı. Zanlı Bayram’ın delibaş ile Akyıldız’a yiyecek sağladığı, Kırdar’ın ise kaçaklara yakıt götürdüğü belirlendi.  Soruşturmada kaçak olarak ülkeye giriş yapan Mustafa Bayram ile Hasan Kırdar da önceki gün gözaltına alındı. Tutuklu bulunan zanlılar Delibaş,Akyıldız ve gözaltına alınan Bayram ile Kırdar dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılar Delibaş ile Akyıldız’ın 10 Ekim 2014 tarihinde Girne-Alagadi bölgesinde meydana gelen “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, taşıma ve ithali suçlamalarından dolayı tutuklandıkları belirtildi. Polis, zanlıların 8 Ekim tarihinde Jet Sky ile Türkiye’den KKTC’ye geldiklerini, Tatlısu bölgesinden ülkeye giriş yapan zanlıların Alagadi 3 bölgesinde tutuklandıklarını söyledi. Polis, zanlılara ait Jet Sky’de yapılan aramada 8 adet canlı mermi, bir barette marka 9 milimetre ve bir star marka 9 milimetre tabanca ile silahlara ait iki şarjör bulduklarını açıkladı. Polis, zanlı Delibaşa’ın 2008 yılında Girne-Esentepe bölgesinde meydana gelen birçok ev açma, sirkat ve kasti hasar suçlarıyla bağlantılı olduğunu belirtti. 
Soruşturma sürüyor
Zanlıların mahkemeye çıkarılarak haklarında 2 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, su süre içerisinde yürütülen soruşturmada zanlılara yardım ettikleri belirlenen Mustafa Bayram ile Hasan Kırdar’ın da tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Polis, soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu ve zanlıların yön bulmakta kullandıkları cihazın kayıp olduğunu belirterek, 3 gün daha süre istedi. Girne Kaza Mahkemesi haklarında soruşturma yürütülen dört zanlının gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi. Öte yandan KKTC’ye kaçak olarak girip, yanlarında iki tabanca ve canlı mermi ile saklanan zanlıların amaçlarının ne olduğuna dair henüz bir tespit yapılamadığı, polisin bu yönde araştırmasını sürdürdüğü öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473