banner564

Kaynak belli değil

Ötüken’de ele geçirilen 4 kilo 850 gram Hint keneviriyle ilgili soruşturma sürüyor

Kaynak belli değil
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Ötüken’de ele geçirilen 4 kilo 850 gram Hint keneviri ile ilgili soruşturma sürüyor. Uyuşturucu maddeyi kayalıklar arasında bulup, eve götürüp sakladıklarını öne süren Salih Galata ile Şefik Ormancıoğlu dün ek süre talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılar uyuşturucu maddelerle tek bağlantının tesadüfen bulmaları olduğunu söylerken, polis Galata ile Ormancıoğlu’nun Hint kenevirini satabilmek için piyasa araştırması yaptıklarını açıkladı.
Narkotik Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, 27 Mayıs 2019 tarihinde saat 11.00 sıralarında, aldıkları bir bilgi doğrultusunda, zanlıların tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu ve konu uyuşturucu maddeleri satmak amacı ile müşteri aradıklarını öğrendiklerini söyledi. 
Polis, zanlı Salih Galata’nın İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne davet edildiğini ve kendisine aleyhindeki ithamların iletildiğini aktardı.
Yıldırım, zanlının 12 Mayıs 2019 tarihinde, Dipkarpaz’da, Zafer Burnu mevkiinde balık avladığı esnada, kayalıklar arasında uyuşturucu maddeyi mavi bir kova içerisinde gördüğünü, ilk etapta almayarak eve geri döndüğünü, ancak aynı günün akşamı konu yere giderek, tasarrufuna geçirdiğini itiraf ettiğini aktardı. 
Yıldırım, zanlının uyuşturucu maddeleri bulmasından 2 gün sonra zanlı Şefik Ormancıoğlu ile irtibata geçtiğini, ikisinin maddeleri kâğıt havlulara sararak zanlı Şefik Ormancıoğlu’nun aracına yerleştirdikten sonra, bir inşaatın avlusuna götürüp gömdüklerini anlattığını aktardı. 

Kilo kilo bulundu
Konu yere gidilerek arama yapıldığını aktaran Yıldırım, 10 kalıp halinde toplam ağırlığı 2 kilo 300 gram olan Hint keneviri türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi.
Zanlı Şefik Ormancıoğlu’nun da aynı gün İskele Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’ne çağrıldığını ve aleyhindeki ithamların kendisine bildirildiğini aktaran Yıldırım, Ormancıoğlu’nun aynı itiraflarda bulunduğunu söyledi. 
Polis, Ormancıoğlu’nun farklı olarak, “10 paketten daha fazla uyuşturucu madde vardı” dediğini ifade etti.
Zanlı Şefik Ormancıoğlu’nun ifadesi doğrultusunda, her iki zanlının evinde arama yaptıklarını kaydeden Yıldırım, Ormancıoğlu’nun ikametgâhında 1 kilo 150 gram, Galata’nın ikametgâhında ise 250 gram uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. 
Uyuşturucu maddenin bulunduğu bölgede de arama gerçekleştirdiklerini ve 1 kilo 150 gram ağırlığında uyuşturucu madde bulunduğunu aktaran Yıldırım, zanlılar aleyhinde 28 Mayıs 2019 tarihinde 3 gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı.

5 kişiden ifade alındı
Soruşturma kapsamında 5 kişinin ifadesine başvurulduğunu aktaran Yıldırım, alınması gereken tanık ifadelerinin olduğuna dikkat çekti.
Uyuşturucu maddeler ile ambalajlarının incelemeye gönderildiğini de aktaran Yıldırım, mahkemeden ek süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel; zanlıların, 7 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474