banner564

İhbar ele verdi

Ülkeye 50 gram eroin ithal eden üniversite öğrencisi, 30 gramını sattıktan sonra yakalandı

İhbar ele verdi
banner598

 Suna ERDEN

Aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, Lefkoşa’da trafikte seyreden Halil Küçük’ün aracını durdurdu. 
Polis, araçta yaptığı aramada 15 gram eroin buldu. 
Gözaltına alınan zanlı Küçük sorgusunda uyuşturucu maddeyi Türkiye’den 50 gram olarak ithal ettiğini, bir kısmını sattığını bir kısmını da arkadaşı Yunus Emre Çiçek’e verdiğini itiraf etti. 
Polis, zanlı Çiçek’i de gözaltına alırken, evinde yaptığı aramada 5 gram daha eroin ele geçirdi. 
İki zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Her iki zanlının da üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi.

Bir kısmını sattı
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, 24 Mayıs 2019 tarihinde, Lefkoşa’da Çamlık Sokak üzerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlı Halil Küçük’ün aracında 15 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi.
Polis, zanlıdan yapılan sorguda söz konusu uyuşturucu maddeyi Türkiye’den 50 gram olarak ithal ettiğini, bir kısmını satıp bir kısmını da birlikte kaldığı arkadaşı Yunus Emre Çiçek’e verdiğini itiraf ettiğini mahkemeye aktardı. 
Polis, zanlı Yunus Emre Çiçek’in de tutuklandığını ve almış olduğu uyuşturucu maddeyi kalmakta oldukları evlerinin damında gizlemiş olduğu yeri polise gösterdiğini ve yapılan aramada yaklaşık 5 gram ağırlığında eroin türü madde bulunduğunu belirtti. 
Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, bağlantısı olabilecek şahısların olabileceğini belirterek, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi onayladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473