banner564

Sistem değişmeli

Kolejlere giriş sınavlarının ikinci basamağına katılan öğrencilerin yanı sıra aileler de ecel teri döktü

Sistem değişmeli
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Kolejlere giriş sınavlarının ikinci basamağına katılan 2 bin 118 öğrencinin yanı sıra aileler bir kez daha stresli bir gün geçirdi.
    Türk Maarif Koleji, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji olmak üzere 7 sınav merkezinde, iki oturumda gerçekleşen sınavda öğrenciler ter dökerken çocuklarını bekleyen aileler de büyük bir heyecan yaşadı.
   İki oturumda yapılan sınavın birinci oturumu 09.00-10.30, ikinci oturumu ise 11.00-12.30 saatleri arasında yapıldı. Öğrenciler sınav merkezinde, veliler de bina dışında saatlerce ter döktü. Diyalog’a konuşan öğrenciler sınava aylar öncesinden hazırlandıklarını ve çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirtirken, onlara moral vermek için çırpınan aileler de sınav sisteminin değişmesi gerektiğini ifade etti. 

Ne dediler…? Ne dediler…?

Abdullah Demirci:
İlk oturum çok güzel geçti ancak ikinci oturumda İngilizce ve matematikte biraz zorlandım önceden sınavlara hazırlanmış olsam da kendimi sınavlar için çok fazla sıkmadım. Sınavda başarı elde edeceğim inancındayım. Sonuçları bekleyip göreceğiz.

Erkay Kanak:
Çocuğumu sınava getirdik. Sınavlara hazırlık süreci çok zorlu oldu. Özellikle çocuklar için çok zor bir süreç oldu. Özel dersler hafta sonu bile alındı. Almanya’da çok farklı bir sistemle modern bir sistemle çocuklar derslerine ayrılıyor ancak bizim burada çocuklar yarış atı gibi sınava hazırlanıyor. Bizim ülkemizde çocuklar ilkokuldan beri sınav ve derslerle boğuşuyor. Bu sistemin kökten değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni hükümetin Eğitim Bakanından bu sistemin değiştirilmesi ile ilgili bir beklentimiz vardır.

Nergis Su Çoli:
Sınavım güzel geçti ancak matematikte biraz zorlandım. Sınava çok sıkı çalıştım ancak sınavda stres yapmamaya dikkat ettim. Sınavda başarı elde edeceğim inancındayım ancak sonuçları bekleyip göreceğiz.

Nazlı Sevinç:
Çocuğumuzu sınava getirdik ve sabahtan beri burada bekliyoruz. Çocuklarımız kadar bizler de heyecanlıyız. Sınav sistemi bence yanlış bir sistemdir. Sınav sistemi ile çocukların kolejlere alınması çocuklarımızı üzüyor. Özellikle başarılı olamayan çocuklar çok daha fazla üzülüyor. İyi ve kötü çocuk yani sınavı kazanan iyi kazanamayan kötü çocuk algısı çocuklara empoze ediliyor ve bu doğru bir uygulama değildir. Bu sistemin değişmesini arzu ediyorum.

Emine Usanmaz:
Sınavım çok güzel geçti. İki yıldır bu sınav için çalışıyorum. İki yıllık bir çalışmanın ardından bugün girdiğim sınavın soruları kolaydı. Sınavdan başarı elde edeceğim inancındayım. Katılan tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

Ödül Özen:
Sınavım güzel geçti. Çalışarak sınava girenler için sorular zor değildi. Sınava iki yıl boyunca hazırlandım ve bugün de heyecan yapmamaya dikkat ettim. Sınavda başarı elde edeceğim inancındayım.

Fedai Yıldırım:
Çocuğumuzu sınava getirdik ve en az onlar kadar bizler de stresliyiz. Sınava hazırlanırken çok zorlu bir süreç geçirdik. Çocuğumuz stres yaşamasın sınav stresini üzerinden atsın diye deneme sınavlarına çocuğumuzu koyduk. Sınav sistemini ben doğru buluyorum. Bazı çocuklar zeki bazı çocuklar biraz daha zayıftır. Bilgili çocukların bir araya toplanması için yapılan sınav sistemini ben doğru buluyorum.

Ergin Özen:
Çocuğumuzu sınava getirdik ve bizler de onu beklerken stres yaptık. Çocuk sınava hazırlanırken stres ve sıkıntılı bir süreç yaşadık. Kolej sistemi dışında başka bir sistem olmadığından siz istemeseniz de bu sistem sizi içine çekiyor. Çocuğunuzun iyi bir eğitim almasını istiyorsanız bu sistemin içerisine girmeniz gerekiyor. Dileğim daha farklı sistemlerle çocukların eğitim almasıdır. Bu sınav sisteminin değişmesini istiyoruz.

Deniz Emre Uskanbaş:
Sınavım güzeldi ancak bazı sorularda zorlandım. Özellikle İngilizce sınavında biraz zorluk yaşadım. Sınavlara hazırlanırken çok çalıştım ancak sınava gelirken çok stres yapmadım. Başarı elde edeceğime inanıyorum ve heyecanla sonuçları bekleyeceğiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473