banner564

Kazaların nedeni dikkatsizlik

Girne yolunda direksiyon hakimiyeti kaybedilen araba karşı şeride geçti, Ortaköy’de 4 araç birbirine girdi, Alayköy yolunda ise Hüseyin Sayıl isimli bisiklet sürücüsü ölümden döndü

Kazaların nedeni dikkatsizlik
banner598
Melin DOBRAN
Girne-Lefkoşa anayolunda dün saat 16.00 civarında meydana gelen trafik kazasında 26 yaşındaki Hüseyin Koze isimli sürücü yaralandı.
Hüseyin Koze (E-26), yönetimindeki EK 684 plakalı aracı ile Girne’den Lefkoşa istikametine doğru seyrettiği sırada, sürat nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Direksiyon hâkimiyeti kaybedilen araç, yoldan çıkarak orta refüje çarptı. Ardından da karşı şeride geçerek durabildi. Kaza sonucu yaralanan araç sürücüsü, olay yerine çağırılan ambulansla, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililerden alınan bilgiye göre Koze’nin sağlık durumunu iyi olduğu öğrenildi.

“Bariyer yapılması şart”
Olay yerinden geçen sürücüler, söz konusu yolda bariyer olmamasına tepki gösterdi. Sürücüler, “Bu yolda çok kaza oluyor. Yetkililer orta refüje bariyer yapmak için neyi bekliyor? Birçok kez ölümle sonuçlanan kaza oldu. Buna rağmen halen bir tedbir alınmıyor. Bu kaza gibi birçok araç karşı şeride geçti. Allah’tan başka birine zarar gelmeden kaza ucuz atlatıldı. Yetkililerin ivedi olarak önlem almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ortaköy’de zincirleme kaza
Başkent Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde dün 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası ise büyük bir şans eseri maddi hasarla atlatıldı.
Kaza saat 17.30 sıralarında, Ortaköy Askeri Gazinosu yakınlarında meydana geldi. Kazada 1 minibüs, 1 van araç, 2 otomobil olmak üzere 4 araç birbirine girdi. Kaza nedeniyle caddede trafik bir süre aksadı.

Hüseyin Sayıl ölümden döndü
Öte yandan dün Alayköy çemberinde meydana gelen trafik kazasında bisiklet sürücüsü yaralandı.
Polisten yapılan açıklamaya göre, saat 06,40 sıralarında Macit Sancar (E-23), HY516 plakalı araçla Alayköy’den dikkatsiz ve kontrolsüzce sağdan gelen araçlara yol vermeden Alayköy çemberine giriş yaptığı sırada çember üzerinde Güzelyurt istikametine bisikletiyle seyreden Hüseyin Sayıl’a çarptı. 
Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki ilk yardım tedavisinde sol kalçasında kırık ve muhtelif yerlerinde sıyrıklar tespit edilen Sayıl ameliyata alındı. 
Olay yerinden kaçan Sancar’ın daha sonra polise giderek teslim olduğu belirtildi. Sancar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473