banner564

“Kefenini hazırla”

Nurcan Korkmaz, ayrıldığı eşine çocuklarını göndermediği gerekçesiyle öz kardeşleri tarafından feci şekilde dövüldü, ölümle tehdit edildi

“Kefenini hazırla”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Nurcan Korkmaz isimli kadın, dört kız çocuğunu Türkiye’de bulunan ayrıldığı  eşine göndermediği gerekçesi ile kardeşleri Mehmet Lami Yahlioğlu ve İbrahim Halil Yahlioğlu tarafındanönce  darp edildi ardından ise  ölümle tehdit edildi. Polisin mahkemedeki şahadetine göre, kardeşleri tarafından saçları çekilen suratına yumruk atılan Nurcan Korkmaz, kardeşleri tarafından, “kefenini hazırla, çocuklarını vermezsen seni öldüreceğiz” sözleriyle tehdit edildi.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, eşinden 1 yıl önce ayrılan Nurcan Korkmaz isimli kadın, çocukları ile birlikte  KKTC’de kalırken, eski eş Şanlıurfa’ ya gitti. Şanlıurfa’daki bir aşirete mensup olan eski eş, Nurcan Korkmaz’dan  çocuklarını Türkiye’ye yanına yollamasını istedi, ancak bu isteği reddedildi.  Hızını alamayan öfkeli eş bu kez Nurcan Korkmaz’ ın kardeşlerini arayarak onları tehdit etti.

Kardeşleri, Nurcan Korkmaz’ı korkutmaya çalıştı
Bu gelişmenin ardından  Mehmet Lami Yahlioğlu ile İbrahim Halil Yahlioğlu,  kız kardeşleri Nurcan Korkmaz’ı  çocuklarını Türkiye’ye göndermesi için baskı yapıp  tehdit etmeye başladı.  4 Ağustos Pazartesi günü önce  Mehmet Lami Yahlioğlu, kız kardeşinin, sur içindeki evine giderek Nurcan Korkmaz’ı önce feci şekilde darp etti ardından da ölümle tehdit etti. Mehmet’in ardından bu kez de İbrahim Halil Yahlioğlu kız kardeşinin evine giderek Korkmaz’ı tehdit etti. Nurcan Korkmaz’ın şikayeti üzerine iki kardeş tutuklanarak dün Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

“Saçlarını çekerek yumruk attı”
Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’ de görevli polis memuru Hamza Tarman, zanlıların kız kardeşleri Nurcan Korkmaz’ a çocuklarını 1 yıl önce ayrıldığı  eşine yollamadığı gerekçesi ile baskı ve tehdit uyguladıklarını söyledi.
Tarman, zanlı, İbrahim Halil Yahlioğlu’ nun bayramın ikinci günü  Nurcan Korkmaz’ın evine bir kez daha giderek  giderek Korkmaz’ı yeniden dövdüğünü belirtti.  Tarman, Mehmet Lami Yahlioğlu’nun, kız kardeşi Nurcan Korkmaz’ın evinde  saçlarını çektiğini ve yumruk attığını belirterek, ardından ise  “ çocuklarını vermezsen seni öldüreceğiz” dediğini aktardı. 

“Seni öldüreceğiz...”
Yine aynı gün bu kez zanlı İbrahim Halil Yahioğlu’nun da  Nurcan Kokmaz’ ın evine giderek “ kefenini hazırla, çocuklarını vermezsen seni öldüreceğiz” dediğini anlatan Tarman, zanlıların aynı gün tutuklandıklarını bildirdi. Zanlılar hakkındaki tahkikatın sona erdiğini belirten Tarman, zanlıların uygun bir teminat ile serbest bırakılmalarını talep etti.

Korkmaz ve çocuklar koruma altına alındı
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Hasan Dağlı, zanlıların KKTC vatandaşi birer kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaleti ve zanlıların en yakın polis karakoluna haftada bir ıspat-ı vücut yapması şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi. Nurcan Korkmaz ile 4 kız çocuğu ise Sosyal Hizmetler dairesi tarafından koruma altına alındı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474