banner564

Kendine güvenen korkmaz

Vatandaşlar, tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana

Kendine güvenen korkmaz
banner598

Ömer Kadiroğlu

***********
Son günlerde yolsuzluklar ve üst düzey yöneticilerin yolsuzluğa karıştığı iddiaları gündeme gelirken, vatandaşlar konuya muhatap herkesin yargı önüne çıkmasını istiyor. Vatandaşlar, dokunulmazlık kalkanı olan devlet yöneticilerinin veya vekillerin bu zırhlarının çıkarılmasını bekliyor. Eşitlik ve şeffaflık için bunun şart olduğunu belirten vatandaşlar, Diyalog’a görüşlerini bildirdi. Vatandaşlar, “Herkes yargılanabilmelidir.” Eğer ‘ben temizim’ diyebilecek kadar kendine güveniyorsa bir kişi, yargıya teslim olmalı ve temizse temize çıkmalı” şeklinde ortak görüş verdi.

Serkan Özmenoğlu:
Vekillerin dokunulmazlıkları kaldırılırsa iyi bir sonuç olabilir. Yalnızca bir kişinin değil eşitlik olması adına tüm üst düzey yöneticilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekiyor ki bir yere varılabilsin. Bir şekilde adalet varsa dengesi de olacak ancak bir kişinin dokunulmazlığı kaldırıldığında neye varılacak? Eğer bir kişi yargılanıyorsa herkesin yargılanması gerekiyor. Yolsuzluk ve usulsüzlük konuları bütün toplumu ettiği gibi beni de rahatsız ediyor. Bakan olduğunda dokunulmazlığın var o zaman ye iç çal kimse size dokunamasın. Bu kabul edilir bir durum değildir.

Selçuk Ekendar:
Ülkedeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının açıklığa kavuşmamasından dolayı ben ve bütün toplum son derece rahatsızdır. Bazen gündeme herhangi bir üst düzey yönetici hakkında iddialar çıkıyor ve bahse konu kişiler ben temizim diyerek yargılanmaktan kaçıyor. Eğer ki ‘ben temizim’ diyebilecek kadar kendine güveniyorsa bir kişi, yargıya teslim olmalı ve temizse temize çıkmalı. Bu durum kabul edilir bir durum değildir. Vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması sonrasında yargılanabileceklerini pek düşünmüyorum. Yargı sistemin ne derece bağımsızdır bu konu ile ilgili orası soru işaretidir. Bu güne kadar muhtelif birtakım olaylar oldu ve yargılananların hepsi temiz çıktı. Ben buna inanmıyorum.

Arif Salih Kırdağ:
Toplumda üst düzey yöneticiler hakkında çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük konuları toplumda ciddi bir huzursuzluğa neden oluyor. Bu konuda rahatsız olmayan birinin olduğunu düşünmüyorum. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının ardından yargılanacaklarına inanıyorum ancak yargılayacak kişilerin vicdanları doğrultusunda konuların net bir şekilde açıklığa kavuşabileceğini düşünüyorum. Bu konuda ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor.

Kemal Özdevim:
Milletvekilleri hakkında çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri bütün toplumda rahatsızlık yaratıyor. Bir memlekette ekonomi dibe vurdu, diğer taraftan yolsuzluklar usulsüzlükler aldı başını gidiyor. Yargıyı denetleyen parlamentodur. Parlamenterler doğru düzgün Ünsanlar mı kesinlikle değildir. Onlar hep kendi çıkarlarını düşünürler. Siyasi kimliklerini güvene almak için uğraşırlar ancak ülke için çalışan yok. Yasama ve yürütmeyi tek bir kişinin yapması gerekiyor. Türkiye’de olduğu gibi olursa ancak düzelir bu memleket. Dokunulmazlıklar kalksa da üst düzey yöneticilerin yargılanabileceğine inanmıyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473