banner564

Kıb-Tek şeffaf olmalı

TKP Yeni Güçler’i ziyaret eden El-Sen Başkanı, Özerklik Yasa Tasarısı hakkında destek istedi

Kıb-Tek şeffaf olmalı
banner598
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El SEN) heyeti, Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler’i (TKP Yeni Güçler) ziyaret ederek 2012’de hazırlanan ancak yasallaşmayan özerklik tasarısı için destek istedi.
El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yaptığı konuşmada, yöneticilerin ve hükümet edenlerin, “Kıb-Tek iş yapamaz algısı oluşturmak için çabaladığını savunarak”, Kıb-Tek’in hesap verebilir, şeffaf olmasını arzuladıklarını ve bunun da özerklikle sağlanabileceğini söyledi.
Öksüzoğlu, 2012’de hazırlanan özerklik yasasının tozlu raflarda bekletildiğini ifade ederek, “Kıb-Tek’in ve dolayısıyla toplumun kurtuluşu için” özerklik yasasını yeniden gündeme getirmek istediklerini belirtti.
Öksüzoğlu, konuşmasının sonunda 2012’de hazırlanan özerklik yasa tasarısını ve uzun zamandır konuyla ilgili yaşananları içeren belgeleri takdim etti.

Çakıcı: İmzamızın arkasındayız
TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı da, özerklik yasasına imza koyanlardan biri olarak sonuna kadar imzasının arkasında duracağını belirtti.
Bu tasarının CTP iktidarında hazırlandığını ve 2 sefer farklı koalisyonlarla hükümette olan CTP’nin tasarıyı ele almadığını anlatan Çakıcı, DP’nin de aynı şekilde iki kez iktidar olduğunu ancak tasarı için adım atmadığını söyledi.
Kıb-Tek’in siyasetten arındırılarak özelleştirilmemesi gerektiğine inandıklarını belirten Çakıcı, sosyal demokrat bir parti olarak kendilerinin özerkleştirmeden yana olduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474