banner564

Kıbrıs Adası Akdeniz’in Singapur’u

Cumhurbaşkanı Akıncı Tarafından kabul edilen Ekrem Demirtaş, barış sürecinin ekonomiden geçtiğine inanç belirtti

Kıbrıs Adası Akdeniz’in Singapur’u
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti kabul etti. Heyete, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da eşlik etti. 
Kabulde konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı yeni görevinden dolayı tebrik ederek, takdir duygularını ifade etmek istediklerini kaydetti. 
Kısa sürede yaşanan gelişmeleri takdirle karşıladıklarını belirten Demirtaş, Akıncı’nın kalıcı çözüm için “yıllar sonra değil, aylar sonra” ifadesinin çok büyük bir özgüven taşıdığını kaydetti. 
Kendilerinin 20 yıldır Rumlar ve Yunanlılarla iş yaptığını belirten Demirtaş, onlarla çalışmanın ne kadar zor olduğunu bildiğini söyledi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı’yı takdir etme yanında, desteklerini de dile getiren Ekrem Demirtaş, barış sürecinin ekonomiden geçtiğine inanç belirtti. 
Demirtaş, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı İzmir’e davet etti. 

Akıncı İzmir’e gidecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Demirtaş ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzmir Ticaret Odası’nın faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve takdirle izlediğini söyledi.
Barış ve çözümün sadece siyasetin işi olmadığı düşüncesine kendisinin de katıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, ekonominin bunun temel taşlarından biri olduğunu kaydetti. 
İzmir Ticaret Odası’nın iki ulus arasındaki yapı taşlarını uzun bir zamandır döşediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs’ta barış yönündeki mesajları için Demirtaş’ı tebrik etti. 
Kıbrıslı Rumlar ve Türklerin bir arada yaşamasının kaderleri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, önemli olanın ise bunun uyum içinde başarılabilmesi ve iki tarafın da eşitliğini gözetecek, güvenliğini sağlayacak bir formül bulunması olduğunu söyledi. 
Demirtaş’ın İzmir davetine de teşekkür eden Akıncı, ilk fırsatta İzmir’i ziyaret edeceğini sözlerine ekledi. 


Demirtaş, Harmancı’yı da ziyaret etti
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş dün, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı da ziyaret etti.
Demirtaş’a ziyaretinde KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros da eşlik etti.
Ziyarette, Kıbrıs sorunu konusunda umut verici bir sürece girildiği belirtilerek, bu aşamada tüm kesimlerin sürece destek olması gerektiği vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 05:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473