banner564

Kıbrıs’ı örnek gösterdi

Hasan Yılmaz Işık, BM üyesi ülkelerin dünyadaki insan hakları ihlallerinin birçoğundan sorumlu olduğu söyledi

Kıbrıs’ı örnek gösterdi
banner598

KKTC İnsan Hakları Derneği 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla basım toplantısı düzenledi ve Günle ilgili görüşlerini duyurdu.

Dernekten verilen bilgiye göre, Başkanı Hasan Y. Işık, Derboyu’ndaki Niyazi Restorantta yer alan basın toplantısındaki açıklamasında BM üyesi ülkelerin dünyadaki insan hakları ihlallerinin birçoğundan sorumlu olduğu söyledi.
Kıbrıs Türk Halkı’nın Kıbrıs’ta 53 yıldır yürüttüğü mücadelenin bir “insan hakları” mücadelesi olduğunu kaydeden Işık, Kıbrıs Türk Halkının en temel insan hakkını BM’nin bizzat inkar ve ihlal ettiğini savundu.
Varılacak olan bir anlaşmada Kıbrıs Türk halkının yerinden edilmek istenmesinin de bir insan hakkı ihlali olduğu görüşünü savunan Işık, AB ve BM’nin her zaman Rumlar’ın yanında yer aldığını belirtti.
Işık, adada varılacak olan bir anlaşmanın iki kesimlilik ve iki toplumluluk parametrelerine uygun olmasının “barış” değil “kargaşa” getireceğini de ileri sürdü.
Müzakere edilen bazı konuşlarda eleştirilerde bulunan Işık, “Soruyorum, birbirinden farklı etnik iki toplumun oluşturduğu bir federasyon nerede var?” dedi.

Işık çözüm müzakerelerinde bir sonuca ulaşılmaması halinde KKTC’nin BM tarafından resmen tanınmasının ilan edilmesinin uluslararası hukukun temeli olan insan haklarının bir gereği olduğunu da kaydetti ve BM’ye gereğini yapması için çağrıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473