banner564

Kim çözecek? 

Deniz Yortusu tatilini fırsat bilen Rumlar KKTC’ye akın edince sınır kapılarında izdiham yaşandı

Kim çözecek? 
banner598

 Ömer KADİROĞLU

   Güney Kıbrıs’ta Deniz Yortusu (Kataklismos-Ay.Pnevmatos) nedeniyle bir günlük resmi tatilden yararlanan Kıbrıslı Rumlar dün kuzeye akın etti. Özellikle araçlı geçiş kapılarında izdiham yaşanırken, bunun muhaceret yetersizliğinden kaynaklandığı ve ek personele ihtiyaç duyulduğu belirtildi.
   Günlerdir bir veya 2 muhaceret memuru ile hizmet vermeye çalışan Beyarmudu Sınır Kapısı’nda araçların uzun kuyruklar oluşturduğu, zaman zaman kornalı protestoların gündeme geldiği belirtildi.
   Diyalog’a konuşan Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, özellikle son haftalarda karşılıklı geçişlerin artış gösterdiğini, muhaceret hizmetlerinin yetersizliği yüzünden sadece Kıbrıslı Rumların değil, güneye geçmek isteyen ve Larnaka’dan uçuş yapacak olan yabancılarla KKTC vatandaşlarının da mağduriyet yaşadığını söyledi.
   Diyalog’un haftalardır konuyla ilgili uyarıcı yayınlar yaptığını belirten İlker Edip, yetkililerin bu konu üzerinde çalışmasını ve hızlı bir şekilde çözüm üretmesini önerdi.

Metehan yine yoğundu

   Güneyden kuzeye geçişlerde 3’üncü kontrol noktasından sonra, kuzeyden güneye geçişlerde 3’üncü kontrol noktasının hizmete girdiği Metehan Sınır Kapısı’nda her zaman olduğu gibi dün de yoğunluk yaşandı. 
Güneye geçmek isteyenler dakikalarca araç kuyruklarında beklemek zorunda kaldı. 
Yoğunluk nedeniyle oluşan araç trafiği sosyal konutlar bölgesine kadar uzadı.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, yoğun geçişlerin yapıldığı Metehan, Lokmacı ve Beyarmudu sınır kapılarında muhaceret hizmetlerinin artırılması için personel alınması gerektiğini belirtirken “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmemeli” diyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474