banner564

Kimse kanmasın

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, vatandaşlık vaadiyle para toplayan aracılar konusunda uyardı

Kimse kanmasın
banner598

 Aytuğ TÜRKKAN

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, vatandaşlık vaadiyle para toplayan aracılar konusunda ciddi uyarılarda bulundu. Diyalog’a konuşan Baybars, bazı kişilerin ‘iş takibi’ veya ‘başvuruyu sonuçlandırma’ vaadiyle vatandaşlardan para toplayanlar olduğunu belirtirken “Hiç kimse bunlara inanmamalı ve bakanlığımıza ihbarda bulunmalı” dedi.
   Vatandaşlık işlemleri için bakanlığa başvurmanın yeterli olduğunu anlatan Baybars, aracılık teklif eden kişiler hakkında şikayette bulunulmasını istedi. 
   Bakan Baybars, Gazimağusa’daki Kadınlar Kahvehanesinde gerçekleştirilen Halk Meclisi programına katıldı, burada vatandaşların sıkıntılarını dinledi. 
   Bir vatandaşın Diyalog TV canlı yayınında vatandaşlık için aracıların 2 bin TL  istediğini anlatması üzerine söz alan Bakan Baybars önemli uyarılarda bulundu.
Baybars vatandaşlık için bakanlığa başvurmanın yeterli olacağını söyleyerek şu uyarılarda bulundu:
“Aracılara sakın ola kanmayın. Bu konuyu çok fazla duymaya başladım. Muhaceret dairesi ile kişiler arasında vatandaşlık için kesinlikle aracıkların olduğu bir sistem yoktur. Böyle teklifte bulunan kişiler varsa lütfen bize bu kişiler için başvurun. Başvuru için sadece 91 TL alınıyor. Daha sonra kabul kayıt harcı vardır o da 91 TL’dir. Başka da bir harç yoktur. Kesinlikle 2-3 bin gibi rakamlar söz konusu değildir. Son dönemde mahkeme koridorlarına çok sayıda bu gibi örnekler yansıyor. Ama hiç kimse bunlara inanmasın.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474