banner564

LAÜ’de Orta Asya  Gecesi düzenlendi 

LAÜ’de Orta Asya  Gecesi düzenlendi 
banner598

    Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı tarafından LAÜ’de eğitim gören Orta Asya kökenli öğrenciler için “Orta Asya Gecesi” etkinliği gerçekleştirildi. Uluslararası etkinlikler çerçevesinde düzenlenen geceye, LAÜ Öğrenci Dekanlığı ve Dış İlişkiler Müdürlüğü çalışanları ile öğrenciler katıldı.

   Etkinlikte, Orta Asya ülkelerinden Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan uyruklu öğrenciler bir araya geldiler. Gecede, Orta Asya ülkelerinin kültürlerine ait yemekler, dans gösterileri ve benzeri ortak paylaşımlar yapılarak, farklı kültürlerin benzeyen yanları, farklılıkları tanıtıldı.
   Etkinlik kapsamında kültürel, müzik ve dans gösterileri sergileyen öğrenciler ayrıca Orta Asya’nın doğal, kültürel, tarihi ve turistik mekanlarını tanıtan video gösterimi ile katılımcıları bilgilendirdiler. 
   Orta Asyalı öğrencilerin ülkelerine özgü müzikler eşliğinde geceye katılanlara yiyecek ve içecekler ikram etmesi ile devam eden programda öğrenciler keyifli bir gece geçirme şansı yakaladılar.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473