banner564

Kirli hesaplaşma

Dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Dede’nin uyuşturucu satıcısı olduğu, cinayetin bir numaralı sanığı Şanlı’nın ise ona madde temin ettiği iddia edildi

Kirli hesaplaşma
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dövülerek öldürülen Nijerya uyruklu Kennedy Taombabwa Dede ile ilgili cinayet davası sürüyor. Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde devam eden ön duruşmaların dünkü oturumunda olayı soruşturan polis müfettişi Erkan Yahat, tanık olarak dinlendi. 
Yahat, Türkiye’de bağlantı kurduğu ve olayı bilen bir şahsın kendisine bilgiler aktardığını açıkladı. Yahat, Dede’nin uyuşturucu satışı yaptığına, cinayetin bir numaralı sanığı Nidai Şanlı’nın ise Dede’ye uyuşturucu temin ettiğine dair bilgi aldığını söyledi. 
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde devam eden cinayet davasının dünkü oturumunda önemli bilgiler aktarıldı. Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Ozan Körkurt, S.D.(17-K)  ve Zekeriya Kurucu’nun yargılandığı davanın dünkü oturumunda, İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, meselenin tahkikat subayı Erhan Yahat’ı tanık olarak dinletti. Yahat, sanık Nidai Şanlı’nın cep telefonunda yapılan inceleme sonucunda cinayet tarihinden hemen önce Türkiye hattı olan bir numara ile sık sık görüşme yaptığını belirlendiğini söyledi.

Nidai buluyordu, Dede satıyordu
Tespit edilen numarayı aradığını ve A.A. isimli bir şahsın açtığını anlatan Yahat, konu ile ilgili olarak soru sorduğunda, A.A’nın kendisine “Bildiklerimi anlatmak istiyorum” dediğini açıkladı.
Yahat, A.A.’nın sanık Nidai Şanlı ile maktulü tanıdığını ve ikisini kendisinin tanıştırdığını, Nidai Şanlı’nın maktule uyuşturucu temin ettiğini, maktulün ise torbacılık yaptığını aktardığını söyledi. Yine A.A isimli şahsın, cinayetten 2 gün önce 27 Ocak 2018 tarihinde Nidai Şanlı’nın maktulü defalarca aramasına rağmen ulaşamadığını ve kendisini arayarak, maktul Dede’ye ulaşamadığını kendisine söylediğini anlatan Yahat, yapılan muhaceret kontrolünde A.A.isimli şahsın 9 Şubat 2018 tarihinde ülkeden çıkış yaptığının tespit edildiğini aktardı. Yahat, A.A.’nın ifadesinin alınması için Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli yazıyı yazdığını da sözlerine ekledi.
Mesai saatinin sonuna gelinmesi üzerine Yargıç Umut İnan, tahkikat subayının şahadetine devam etmesi için 18 Aralık 2018 tarihine erteledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474