banner564

Kısa sürede çözüm

Kıbrıs’a gelen Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn,2016’nın baharında önemli ilerlemeler beklediğini açıkladı

Kısa sürede çözüm
banner598
Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Lüksemburg’un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn “Kıbrıs sorununda 2016’nın baharına kadar önemli adımlar atılmasını bekliyorum”dedi.
   Rum radyosunun haberine göre, Güney Kıbrıs’ta temaslar yapan Asselborn, dün sabah Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim ile görüştü.

   Asselborn, Rum Başkanlık Sarayı’nda Anastasiadis ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme yaptı. Anastasiadis, resmi Twitter hesabından, Asselborn ile Kıbrıs sorununu ve Lüksemburg’un 31 Aralık 2015’te sona erecek olan AB Dönem Başkanlığı’nı görüştüğünü duyurdu.
   Anastasiadis ile görüşmesinin ardından, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile biraraya gelen Asselborn, Kıbrıs sorununda 2016’nın baharına kadar önemi adımlar atılmasını beklediğini ifade ederken, müzakerelerin devamını selamladı ve en kısa sürede çözüm bulunması dileklerini iletti.
   Asselborn, Kasulidis ile görüşmesinde, Kıbrıs sorunu dışında mülteci krizi gibi bölgesel konuları da ele aldıklarını belirtti ve AB’nin, mülteci kriziyle mücadelede başarısız olduğunu kabul ettiğini söyledi.
   Asselborn’ın, bugün de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret edecek.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473