banner564

‘Gerçekleri yansıtmıyor’

Otelciler Birliği, yerli ürün tüketilmediğine ilişkin iddiaları yalanladı

‘Gerçekleri yansıtmıyor’
banner598

    Kıbrıs Türk Otelciler Birliği  (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, otellerin yerli ürün tüketmediğine ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Özboğaç “Gerekli araştırmayı yapmadan ortaya atılan bu tür iddialar bizleri üzüyor” dedi.

   KKTC’nin 105 milyon dolarlık ihracata karşılık, Bir milyar 600 milyon dolarlık ithalat yaptığını vurgulayan Özboğaç “Ortaya çıkan dış ticaret açığının 800 milyon doları turizmden 700 milyon doları da yüksek öğretimden karşılanıyor” diyerek, sektörün önemine dikkat çekti.

“Kamuoyu yanıltılıyor…”
Özboğaç, konıuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:
“Kıbrıs Türk Otelciler Birliği olarak üzülerek görüyoruz ki otellerin yerli ürün kullanımı hakkında bir araştırmaya dayanılmadan yapılan haberler kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir. Ülkenin tek kurtuluşu olan ve önemli bir gelir kaynağı sağlayan sektörü turizm uzun yıllar otelcilerin ve turizmcilerin çabaları ile gelişmiş ve birçok zorluklar aşılarak bu günlere gelinmiştir. Bugün 22 bini aşkın yatak kapasitesi ile çok kaliteli tesislere sahip olmakla gurur duymaktayız. Ülkemizdeki zor şartlarla mücadele eden tesislerimiz her geçen gün hızla artan girdi maliyetleri ile karlıkları minuma inmiş hatta  ayakta durmak için büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışmaktadır. 1.6 milyar dolar ithalat yapan ülkemizde sadece 105 milyon dolar ihracat yapabilmesi çok büyük bir dış ticaret açığını da birlikte getirmiştir. Turizm 800 milyon dolar, yükseköğretim de 700 milyon dolar gelir sağlayarak dış ticaret açığımızı kapatmıştır ve kapatmaya devam edecektir.

“Yerli ürün alıyoruz, almaya devam edeceğiz”
Maalesef birçok kişi otellerimizin domatesi salatalığı biberi yurt dışından ithal ettiğini zannediyor. Bazı gazetelerde çıkan oteller yerli ürün kullanmıyor haberinin tam aksine üyemiz olan tüm tesislerin başta gıda maddeleri olmak üzere ülkemiz yasalarına göre kurulmuş ve ticari sicil kayıtları bulunan üretici veya ithalatçı firmalardan temin ettiğini tüm halkımızın bilmesinde büyük fayda olacaktır.
Ülkemize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve ülkemize tekrar tekrar gelmelerini sağlamak en öncelikli görevimizdir. Bunu ancak iyi ve kaliteli hizmetle sağlayabiliriz. İyi hizmet süreklilik gerektirmektedir. Ülkemiz üretimini desteklemek bizim için çok önemli olmakla birlikte üretilen yerli ürünlerimizin stabil kalite ve dağıtım ağında yaşanan sıkıntılardan dolayı maalesef birçok kez istenen kalitede ve miktarda mal arzı sıkıntısı yaşanmaktadır. Bu da otellerimiz için hizmet kalitesi açısından büyük sıkıntılar oluşturmaktadır.
Otellerimiz bu ülkenin otelleridir, ülkemizin ekonomik temel direkleridir. Biz Kuzey Kıbrıs Otelleri olarak her zaman istenilen kalitede ve miktarda üretilebilen fiyat rekabeti sağlayan yerli ürünleri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz.  

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474