banner564

KKTC hızlanacak

Ahmet Arslan ile Kemal Dürüst, E-Devlet Projesine ilişkin protokolü imzaladı

KKTC hızlanacak
banner598
Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında "E-Devlet projesine ilişkin işbirliği protokolü" ile "KKTC-TC PTT'leri arasında işbirliği anlayış muhtırası" imzalandı.
Türkiye ile KKTC Ulaştırma Bakanlıkları arasında imzalanan protokollerin imza töreninde; Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi'nin yıldönümü vesilesiyle hazırlanan pulların lansmanını da yapıldı.
Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst'ü ziyaret etti.

Arslan: Büyük projeler hayata geçecek
Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, "kıymetli dostum" diye hitap ettiği Dürüst'e gösterdiği misafirliğe teşekkür etti ve KKTC'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Birliktelik ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Arslan, Türkiye'deki başarıların KKTC'ye aktarılması ve çok hızlı bir şekilde yol alınmasının büyük önem taşıdığını kaydetti.
Arslan, "Bize bakanlar olarak büyük görev düşüyor, bu çerçevede bu büyük projeleri hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Sadece karayollarında değil her alanda bu sürecek" dedi.

Dürüst: PTT hizmetleri çağdaşlaştırılacak
Dürüst imza töreninde yaptığı konuşmada, E-devlet projesinin ülkeyi her alanda hızlandıracağını ve teknolojik olarak önünü açacağını belirterek, her iki halka da hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Dürüst, PTT hizmetlerinin de en çağdaş yapıya kavuşacağına inanç belirterek, katkı koyan Başbakanlık ile Posta Dairesi ve Türkiye yetkililerine teşekkür etti.
Konuk bakan Arslan da, iki ülkenin işbirliğinin çok önemli olduğunu belirterek, "duayen" eski bakan Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'dan aldıkları bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacaklarını vurguladı.

Geçitköy ve Girne Antik Liman’da inceleme
İki bakan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndaki programın tamamlanmasının ardından Geçitköy Barajı ile Girne Antik Limanı da ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Bu arada Ercan Havalimanı’nda dün Kemal Dürüst tarafından karşılanan Ahmet Arslan, KKTC'deki temaslarına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret ederek başladı.
Arslan bu ziyaretin ardından Dürüst ile birlikte Arastayı gezdi, Mevlevi Tekkesi, Dr. Fazıl Küçük Müzesi ile Büyük Hanı ziyaret etti ve Kemal Dürüst'ün Lefkoşa’da Golden Tulip Otel’de onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473