banner564

KKTC’de bir ilk olacak

Gazimağusa’da inşa edilen kapalı pazar yerinde sona geliniyor

KKTC’de bir ilk olacak
banner598
Ergün YAHAT
Gazimağusa Belediyesi’nin üretici ve tüketiciyi buluşturma yeri olan önemli ticaret merkezi Perşembe Pazarı’nın artık yavaş yavaş sonuna doğru geliniyor. 
Kent ekonomisine hatırı sayılır katkı yapan pazar yerinin çağdaş bir yapıya kavuşması için hazırlanan proje 6150 metre karelik alanı kapsıyor.
Kapalı alanda, aydınlatma, elektrik sistemi kurulacak ve yağmur suyu drenaj kanalları tamamlanma aşamasında olduğu görülüyor.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Pazar yeri Düzenleme Projesi’nin, Gazimağusa için önemli bir proje olduğunu, üretici ve tüketiciyi buluşturan Perşembe Pazarı’nın vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayacağı bir merkez olacağını söyledi.
Alt yapının yapılması ve üstünün kapatılması ile hem güneşten hem yağmurdan insanların etkilenmeyeceği ve şehre yakışan bir Perşembe Pazarı’nın ortaya çıkacağını vurgulayan Arter, projenin 300’e yakın stant kapasitesine sahip olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı İsmail Arter, park yeri ihtiyacı da göz önüne alınarak yaptıkları düzenlemeyle 150 araçlık park yerinin tamamlandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473