banner564

KKTC’yi tanıtacak

Arıklı, seçilmesi halinde Kıbrıs Rum Kesimi ile federasyon temelli bir çözümü görüşmeyeceğini söyledi

KKTC’yi tanıtacak
banner598

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Erhan Arıklı, seçilmesi halinde Kıbrıs Rum Kesimi ile federasyon temelli bir çözümü görüşmeyeceğini söyledi.

Yapılan açıklamaya göre; Arıklı, YDP Lefkoşa İlçe Seçim Komitesi ile yaptığı toplantıdaki konuşmasında “Benim dışımdaki bütün adaylar ya federasyondan başka bir şey konuşmayacağız diyorlar veya federasyonun masadaki alternatiflerden birisi olduğunu söylüyorlar. Bir tek ben, yeminime sadık kalacağımı ve asla federasyon görüşmeyeceğimi söylüyorum. Ben KKTC’yi tanıtacağım. Ben KKTC’ye uygulanan ambargoları kaldıracağım ve ben 46 yıldır görüşülen ama bitmeyen bu federasyon masalını bitireceğim” dedi.
Ekonomik sorunlara da değinen Arıklı; “Aylardan beridir bir pandemi hastanesi kurulamadı. Şimdi Özok’un yurtlarının pandemi merkezi haline getirileceğini söylüyorlar. İyi de niye şeffaf değilsiniz. Burayı bedavaya mı alıyorsunuz?” diye sorudu.

Büyükyılmaz: Oylarımız iptal edildi
Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Turan Büyükyılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, “7 Ocak seçimlerinde oylarımızın büyük bir kısmı iptal edildi. O iptaller en az 2 milletvekilimizi elimizden aldı. O seçimlere hazır değildik. Şimdi hazırlıklı olacağız. Bütün sandıkları tek tek kontrol altına alacağız ve tek bir oyumuzu bile çalmalarına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Propagandanın şekli verildi
Açıklamada, Lefkoşa İlçe seçim komitesinin önceki geceki toplantısında Lefkoşa bölgesinde yapılacak propaganda çalışmalarına son şeklinin verildiği, Lefkoşa merkez ve mahallelerinin sorumluluğunun Genel Sekreter Yardımcısı Emre Dalgıç’a, Lefkoşa köylerindeki çalışmaların sorumluluğunun Ayhan Arıklı’ya verildiği ifade edildi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
gonnara
gonnara - 4 yıl Önce

Ali dedenin daşşakları.Baba denktaş50 yılda tanıtamadı sen mi tanıtacan

Halit kondo
Halit kondo - 4 yıl Önce

Arikli kardes degil federasyonu iki devletligi da gorusme sen bir ip getir ucunu kibrisa bagla turkiyeye git ipi cek kibrisi ceke ceke turkiyeye bagla zaten sen bu is icin gelmedinmi bagla bizi gurtul

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473