banner564

Kocas: “İşgal ordusu çekilmeli!”

İlk yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs’a yapan Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas, Garantiler sisteminin kaldırılması gerektiği yönündeki görüşünü yineledi

Kocas: “İşgal ordusu çekilmeli!”
banner598
İlk yurt dışı resmi ziyareti için dün sabah Ada’ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile bir araya geldi. 
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ile Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis yaptıkları görüşmede, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’daki son gelişmelerin yanı sıra enerji, göçmenlik krizi ve iki ülkeyi etkileyen bölgesel, Avrupai, uluslararası konuları ele aldı. 
Görüşme sonrasında Kasulidis ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Kocas, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik ölçülü ve düşünceli (ayakları yere basarak) iyimserliğini dile getirdi.
Garantiler sisteminin kaldırılması gerektiğini şeklindeki görüşünü yineleyen Kocas, bunun, uluslararası unsur ile yapılan görüşmelerdeki temel konu olduğunu belirtti.
Kocas, “Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs vatandaşının haklarından maksimum düzeyde yararlanması, Kıbrıslı Rumların, ayrıca Ada’daki tüm azınlıkların kendilerini güvenli hissetmesi ve işgal ordularının çekilmesi gerektiğini” savundu. 
Kasulidis ise açıklamasında Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin, Kıbrıs sorununda sürekli bilgilendirme ve görüş alış verişinde bulunmayı gerektirdiğini ifade etti. 
Kocas, bugün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, Temsilciler Meclisi Başkanı Yannakis Omiru ve Meclis'teki siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelecek. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2015, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474