banner564

“Köle olmak istemiyoruz”

Gazimağusa’da, sağanak yağmur altında yürüyen eylemciler, hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını protesto etti

“Köle olmak istemiyoruz”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Bazı sendikalar “hükümetin çalışanlar ve sendikalara yönelik politikalarını eleştirmek” amacıyla dün Gazimağusa’da 2 saatlik grev ve eylem gerçekleştirdi.
Kamu-Sen, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, Türk-Sen, Dev-İş, Güç-Sen, Hazine-Sen, Çağ-Sen, DAÜ-Sen ve DAÜ-BİR-SEN Gazimağusa'daki iş yerleri ve okullarda dün 10.00-12.00 saatleri arasında greve gitti. Belediye önünde toplanan yüzlerce kişi anıt çemberine kadar yürüdü. Sağanak yağmura aldırış etmeden yürüyen yüzlerce kişi, sloganlar eşliğinde anıt çemberine geldi.
Eylemde sendikalar adına konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, başlatılan kavganın emek kavgası olduğunu ve tüm sendikaların saflarını sıklaştırması gerektiğini belirterek, mücadelenin devam edeceğini söyledi.
Gökçebel, ülkede oluşturulan sistemin herkesi köleleştirdiğini ve Kıbrıs Türk toplumunun yok edilmeye çalışıldığını öne sürerek, "Köle olmak istemiyoruz. Köle gibi yaşamak istemiyoruz" dedi.
Hükümetin "kaynak yok" dediğini ancak iş adamlarına yönelik vergi afları yaptığını, üçlü atamalara devam ettiğini, örtülü ödeneği kullandığını ancak emekçiye verecek kaynak bulamadığını savunan Gökçebel, eşel mobilin kaldırılmasını, hayat pahalılığı durdurulmasını ve kamuya yönelik yasaları eleştirdi.

“Bu bir başlangıç”
Tüm bu uygulamaların halkın fakirleştirilmesi için yapıldığını savunan Gökçebel, eylemin bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.
Hükümet ortaklarının "göç yasasını kaldırma" sözü vererek başa geldiğini ifade eden Gökçebel, hükümetin hayat pahalılığını yalanla durdurduğunu ve herkesi göç yasasına mahkum etmek istediğini savundu. Hayat pahalılığının durdurulduğunu, 2 aydır TL'nin enflasyona uğradığını, buna rağmen DPÖ'nün hükümetin kontrolünde açıklama yaptığını savunan Gökçebel, "Sahtekar hükümet istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gençlerin göç yasasıyla mağdur olduğunu ifade eden Gökçebel, güçlü ve birlik içinde mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Grev ve eylemlerin devam edeceğini belirterek diğer sendikalardan destek isteyen Gökçebel, konuşmasının sonunda "özelleştirmeye, göçe, dayatmalara, sermayeye, kuklalara hayır" sloganı attı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474