banner564

Komutandan onurlandıran ziyaretler

Oramiral Bülent Bostanoğlu; Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber ve Başbakan Yorgancıoğlu tarafından ayrı ayrı kabul edildi

Komutandan onurlandıran ziyaretler
banner598
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları nedeniyle KKTC’de bulunan Türkiye Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu dün; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından ayrı ayrı kabul edildi.
Kabullerde Bostanoğlu’na Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşlik etti.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.30’daki kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bostanoğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen aralarında olmasının kendilerini onurlandırdığını kaydetti.
1974 Mutlu Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü kutladıklarını dile getiren Eroğlu, 40. yılda kutlama törenlerini biraz daha çeşitlendirdiklerini ve güzelleştirdiklerini söyledi.

Bostanoğlu: 40. yıla yaraşır görkemli törenler
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da, Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü kutlamaları nedeniyle adada bulunduğunu söyledi ve törenlerin 40. yıla yaraşır biçimde, çok görkemli şekilde icra edildiğini söyledi.
Bostanoğlu, TSK olarak Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve her türlü desteği sağlayacağını ifade etti.

Siber: 40 yıldır çatışma yok
Meclis Başkanı Sibel Siber de kabulde yaptığı konuşmada, Bostanoğlu’nu adada görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
40 yıldır adada toplumlararası çatışma yaşanmadığını dile getiren Siber, bunun adil ve eşitlik ilkesine dayanan kalıcı bir çözümle taçlandırılması dileğinde bulundu.
Yıldönümlerinin geçmişle ilgili değerlendirme yapmak ve geleceği planlamak için önemli olduğunu anlatan Siber, ülkedeki kurumsal yapının güçlendirilmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu dile getirdi.

Yorgancıoğlu, müzakerelere dikkat çekti 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise Bostanoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,
Barış Harekatı’ndan bu yana yaklaşık 40 yıl geçtiğini, bu 40 yıllık dönemde Kıbrıs Türklerinin toplumsal güvenliği açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu devam eden müzakerelere dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliği gözetilerek, Rumların hakları kadar, Türklerin de hakkı olacağı bir çözüme erken zamanda ulaşılması için çabaladıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473