banner564

İmamlar Vakıfları uyardı

Din-Gör-Sen, Toplu İş Sözleşmesi konusundaki taleplerinin yanıtsız kalmaya devam etmesi halinde yasal her türlü eylem hakkını kullanacaklarını bildirdi

İmamlar Vakıfları uyardı
banner598
Din Görevlileri Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi konusunun sonuçlandırılması taleplerinin yanıtsız kalmaya devam etmesi halinde yasal her türlü eylem hakkını kullanacaklarını bildirdi.
Din-Gör Sen Başkanı Süleyman Çakır yaptığı açıklamada, Din İşleri Dairesi’nde var olan Toplu İş Sözleşmesi’nin Anayasa ve Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nın amir kurallarına aykırı olarak, savcılığın vermiş olduğu bir görüşle ortadan kaldırılmaya çalışıldığını savundu.
Çakır, “Bunu kabul etmeyen sendikamız Din-Gör-Sen yapılan uygulamaya karşılık yargıya başvurmuş ve Toplu İş Sözleşmesi hakkına sahip çıkmıştır” dedi.
Yargı sürecinde işverenin Toplu İş Sözleşmesi tekliflerini almayı ve yönetimde görüşmeyi kabul ettiğini mahkeme huzurunda yazılı olarak beyan etmesi üzerine sendika olarak davayı geri çekip tekliflerini işveren konumundaki Vakıflar İdaresine verdiklerini anımsatan Çakır, uzun süre atanmayan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun atanması üzerine gerçekleştirdikleri girişimler sonucu Yönetim Kurulu ile 4 Haziran günü masaya oturduklarını söyledi.
Yönetim Kurulu’nun Toplu İş Sözleşmesi yapılmasına olumlu yaklaşmasına karşın, tüm ısrarlı toplantı çağrılarının, “konunun incelenmesine zaman bulunamadığı gerekçesi” ile reddedildiğin savunan Çakır, “Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun bu tavrı konunun gündemden düşürülmesi ve oyalamaya dönük bir tavırsa bilinmelidir ki sabrın da bir sınırı vardır ve bizler bu sınırı zorlama noktasındayız. Toplu İş Sözleşmesi hakkı elinden alınan üyelerimizin sabrı ise çoktan taşmıştır” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473