banner564

Müzakereciler yine buluşuyor

Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis yarın ara bölgede yeniden bir araya gelecek.

Müzakereciler yine buluşuyor
banner598
Müzakereci Kudret Özersay görüşmeyle ilgili TAK’a yaptığı açıklamada, yarınki görüşmede her iki tarafın da müzakerelerin temelini oluşturan 6 başlıkla ilgili öneri vermeyi sonlandıracağını söyledi.
Kıbrıs Türk tarafının Ekonomi ve AB konularında öneri vereceğini, Rum tarafınınsa henüz öneri yapmadığı güvenlik ve garantiler konularında öneri yapmasının beklendiğini kaydeden Özersay, Parşembe günkü liderler görüşmesinde geçtiğimiz Cuma müzakerecilerin ele aldığı konuların görüşüleceğini anlattı.
Liderlerin Ağustos ayının sonunda yapacakları görüşmenin ardından sürecin nereye gideceği konusunda bir açıklama yapabileceklerini de kaydeden Özersay, Ağustos ayından sonra verilecek aradan sonra sürecin yeni bir döneme gireceğini ve Perşembe günkü liderler toplantısında bunlarla ilgili konuşmaların da olacağını açıkladı.
Özersay bugün Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’la görüşeceğinin hatırlatılması üzerine, bugün veya yarın kendisinin de Buttenheim’la bir görüşmesinin olacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473