banner564

“Konunun üzerine gidin”

Sendikal Platform, Ercan Havaalanı dosyasının tekrar açılması için Sayıştaylığı, Ombudsman ve Savcılığı göreve davet etti

“Konunun üzerine gidin”
banner598

Sendikal Platform dün düzenlediği basın toplantısında, Ercan Havaalanı dosyasının tekrar açılması gerektiğini belirterek, bu konuda Sayıştaylığı, Ombudsman ve Savcılığı göreve davet etti.

Ombudsman Emine Dizdarlı’nın havaalanına ilişkin girişimlerine destek veren Sendikal Platform, Ercan Havaalanı’nı “peşkeş çekenlerin de üzerine gidilmesi gerektiğini” savundu.
Toplantıda Sendikal Platform adına Tahir Gökçebel, Şener Elcil, Erol Emin, Ahmet Kaptan, Mehmet Ali Güröz birer konuşma yaptı. 
“KKTC Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesine İlişkin İşletme Hakkı Devri Sözleşmesi” de basına dağıtıldı.
Sendikal Platform adına konuşma yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, ülkede birçok “yasa dışılık, yolsuzluk yapıldığını, bunların üzerinin örtülerek, rant ve soygun düzeninin” devam ettirildiğini savundu.
Ombudsmanın Ercan Havaalanı ile ilgili açıklama ve belgelerinin “usulsüzlük ve yolsuzluluğu” ortaya koyduğunu savunan Gökçebel, bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Elcil: Pandora’nın kutusu açılmıştır
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Sendikal Platform tarafından hazırlanan ortak metni okudu.
Elcil, “Ercan Havaalanı raporu ile Pandora’nın kutusu açılmıştır. Siyasi rejimin yarattığı yolsuzluk, usulsüzlük, yasadışı uygulamaların üzerine gitme zemini yaratılmıştır” dedi.
Denetleme ihtiyacı 11 milyon 250 bin dolar olan bir işletmenin yıllık gelirinin ne olduğu konusunun ve “özelleştirme yalanı ile toplumun gündeminden kaçırılarak apar topar birilerine peşkeş çekilmesinin” araştırılmasının şart olduğunu belirten Elcil, siyasilerin seçim döneminde yolsuzlukların üzerine gidecekleri sözünü vermelerine rağmen bu tür olayların üzerinin siyasetle örtüldüğünü ileri sürdü.
Elcil, Sendikal Platform’un yasadışılıkların üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğini ifade etti.

Emin: Bazı tepkiler aldık
Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Erol Emin de konuşmasında, gümrüklerde yaşanan sorunlara ve greve değindi.
Emin, gümrük ve limanlarda çalışan personelin 4 aylık ek mesai alacağı ödenene kadar ek mesai kapsamında hizmet verilmemesini içeren bir eylem yaptıklarını, bu eylemleri üzerine bazı kesimlerden olumsuz tepkiler aldıklarını, “linç kampanyası” başlatıldığını söyledi. 


Kaptan: Ercan’da sıkıntılar yaşanıyor
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Ercan Havaalanı’nın özel şirkete devrinden sonra bazı sıkıntılar yaşandığını söyledi.
Havaalanında bazı emniyet kurallarının göz ardı edildiğini belirten Kaptan, olası bir yangında itfaiye araçlarının hangi rotayı takip edeceği sordu. Kaptan, bunun yanında şirketten kaynaklanan nedenlerle itfaiyenin rutin eğitimlerinde aksamalar yaşandığını kaydetti.

Güröz: Elimzi taşın altına koymaya hazırız
Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN) Genel Başkanı Mehmet Ali Güröz, KİT’ler ve kurumların özelleştirilmek istendiğini söyledi.
Güröz, “Biz çalışanlar, kooperatifler, halk olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474