banner564

‘Köprü kurulacak’

Galanos, Derinya kapısının açılması durumunda Maraş’ın iadesi konusunda ilerleme sağlanacağını söyledi

‘Köprü kurulacak’
banner598

 Sözde Maraş Belediyesi”nin  Başkanı Aleksis Galanos, Maraş konusunda hareketlilik yaşanması durumunda, bunun, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ilerleme sağlanması için köprüler kuracağını ve kültür oluşturacağını iddia etti.
   Alithia gazetesi, Galanos’un, sözde “Maraş Belediyesi”nin yarın saat 20.30’da Derinya’da düzenleyeceği “anti işgal” etkinliği için dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalara yer verdiler.
   Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in etkinlikte ana konuşmacı olacağını da yazdı.
Habere göre Galanos yaptığı açıklamalar çerçevesinde Derinya sınır kapısının açılmasının, kendilerini, Maraş’ın iadesine daha da yakınlaştıracağını savundu.
   Maraş’ın, ne basit bir Güven Yaratıcı Önlemler konusu ne de toprak konusu olduğunu söyleyen Galanos, Maraş konusunun BM Güvenlik Konseyi kararlarını ilgilendiren özel bir konu olduğunu söyledi.
    Galanos uzmanlardan oluşan bir grubun Maraş’a girmesi ve şehrin yeniden inşası için inceleme yapması şeklindeki önerilerini yinelerken, Maraş konusunu gündeme getirmesi ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarını uygulaması için de hükümete çağrıda bulundu.
   Derinya sınır kapısının açılması konusunda ise Galanos, “belediye” olarak kendilerinin, bu konudaki taahhütlere ilişkin olarak hükümete destek verdiklerini belirtti.
   Galanos etkinliğe katılmaları için Maraş kökenli Rumlara çağrıda da bulundu ve orada yer almalarının sosyal medyadaki  paylaşımlardan daha da değerli olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474