banner564

Korkmazhan hükümeti eleştirdi

Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP), hükümetin Türkiye ile imzalanan Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün değerlendirmeye tabii tutulacağı sözlerinin karşılıksız çıktığını savundu.

Korkmazhan  hükümeti eleştirdi
banner598
 BKP’den yapılan açıklamaya göre, BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, “Başbakan Özkan Yorgacıoğlu’nun daha önce TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile imzaladığı ekonomik pakete ilişkin mutabakat zaptı ile paketin aynen uygulanacağını teyit ettiğini, Ankara ve Kıbrıs’ta gerçekleşen son temaslar ile de paketin aynen uygulanacağının bir kez daha teyit edildiğini” ileri sürdü.

Korkmazhan, seçim döneminde ekonomik paketi “revize” edeceğine dair sözler veren CTP/BG ve DP/UG’nin halkı yanılttığını iddia etti.

 

Kıb-Tek devre dışı kalacak

Hükümetin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu özerkleştirme hedefine de değinen Korkmazhan, “Türkiye ile imzalanan mutabakat metninde ve gerçekleşen son temaslarda, KIB-TEK’in dağıtım ve tahsilat bölümlerinin 2014 Aralık ayına kadar özelleştirilmesi, ardından da Türkiye’den kablo ile elektrik getirilerek üretimin de özelleştrilmesi, KIB-TEK ‘in tamamen devre dışı bırakılması ve Kıbrıslı Türklerin üretimden koparılması kabul edilmiştir” dedi.

 

“Yap-işlet-devret modeli...”

Kormazhan, “TC Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yapması için CTP/BG-DP/UG hükümetine Şubat ayı sonuna kadar süre verdiklerini ve Şubat ayının ardından Türkiye’den elektrik getirilmesinin özel sektör eliyle yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirileceğini açıkladığını” iddia etti.

Korkmazhan ayrıca protokolün toplumsal varlıkların ve kurumların peşkeş çekilmesini, yoksullaşmanın ve bağımlılığın derinleşmesini hedeflediği gerekçesiyle ekonomik paketin iptal edilmesi gerektiğini ileri sürdü.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2014, 04:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473