banner564

‘Köşeye sıkıştı’

AKEL lideri Kiprianu, Anastasiadis’in AB zirvesinde başarılı olduğuna inanmıyor

‘Köşeye sıkıştı’
banner598

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in AB zirvesinde başarılı olmadığını belirterek ‘köşeye sıkıştığını’ söyledi.
   Haravgi gazetesine göre Kiprianu; hükümetin hedeflerinde başarısız olduğunu ve halkla dalga geçtiğini savundu.
   Kiprianu, hükümetin Brüksel’de liderler zirvesinin sonuçlarına ilişkin olarak köşede sıkışmış vaziyette kaldığını çünkü Türkiye’ye, Güney Kıbrıs ve Yunanistan aleyhine olan “yasa dışı ve provokasyon” nitelikli faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulanmadığını söyledi.
   Andros Kiprianu, son gerçekleştirilen siyasi parti başkanları toplantısında, hükümet edenlerin, Türkiye’nin “canını acıtacak ekonomik ve acı verici yaptırımlardan” söz ettiğini ifade etti. 
Hükümetin, çıkmaza neden olan büyük sözlerle kendileriyle dalga geçtiğini ve halkı kandırdığını kaydeden Kiprianu, AKEL olarak kendilerinin, hükümetin taktiğinin tecride neden olacağını konusunda uyarıda bulunduklarını anımsattı.
   Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ilk başta yaptırımlardan söz ettiğini ancak daha sonra tezlerinden vazgeçtiğini belirtti.   
   Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerin yeniden başlaması isteğini dile getiren Kiprianu, BM Genel Sekreteri’nin derhal müzakerelerin yeniden başlamasını isteyeceğini net bir şekilde ifade ettiğini söyledi. Kiprianu, Rum Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarıyla ise BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un yeniden gelmesi, referans şartlarına ilişkin anlaşma gibi önkoşullar ortaya koyduğunu söyledi. 
Müzakereler dışında Kıbrıs sorununa çözüm bulunmasının mümkün olmadığını söyleyen Kiprianu, Kıbrıs sorununun iç boyutu için diyaloğun, dış boyutu için ise uluslararası konferansın istenmesi gerektiğini, aksi takdirde kendi kendilerini kandırmış olacaklarını ifade etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473