banner564

Kötü kokular geliyor

Rusya, Baf Havaalanı’nı IŞİD’e karşı kullanmak için Rum Yönetimine başvururken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas, Türkiye’nin olmayacağı, Kıbrıs’ın yeni güvenlik sisteminden söz etti

Kötü kokular geliyor
banner598
 Türkiye ile ilişkileri askıya alan Rusya’nın, diğer taraftan Rum Yönetimi ile ciddi pazarlıklar yaptığı bildirildi.
  Rusya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanlığı ile resmen bağlantı kurularak, IŞİD’e karşı operasyonlar için askeri tesislerden yararlanmak istediklerini açıkladı. Osadchiy, bu konuda bir uzlaşının sağlanacağı umudunda olduklarını da belirtti.
   Rum Haber Ajansı’na göre; Osadchiy ile sözde sosyalist EDEK Partisi’nin lideri Marinos Sizopulos dün Rusya Büyükelçiliği`nde biraraya gelerek, Doğu Akdeniz`deki son gelişmelerin yanı sıra Kıbrıs sorununun çözümünü ele aldı.
    Osadchiy bu görüşme sırasında ‘iki ülkenin’ bölgede İŞİD`e yönelik eylemleri koordine etmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
   Büyükelçi ayrıca, Kıbrıs`ın coğrafi konumunun Rusya  ve İŞİD`e karşı mücadele eden bütün müttefikler için özellikle hassas olduğunu kaydetti..
   Rusya’nın, Güney Kıbrıs’taki askeri havaalanını kullanmasına ilişkin bir soruyu yanıtlaya Rus Büyükelçisi, Rum Dışişleri Bakanlığı ile konuyu görüştüğünü belirterek, “Söz konusu olanakları elde etmek için bir yol bulacağımızı düşünüyorum” dedi.

Kocas yine kükredi
   Bu arada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, dün Yunan parlamentosunda yaptığı konuşmada önceliklerinin Kıbrıs sorunu olduğunu belirttti. Kocas, Türk askerinin adadan çekilmesini ve garantilerin sonlandırılmasını isterken, Kıbrıs Cumhuriyeti için ‘yeni güvenlik sisteminden’ söz etti.
   Kıbrıs'ın iç işlerine müdahale etmediklerini; ülkenin bağımsızlığını ve egemenliğini koruduklarını  iddia eden Kocas, şunları kaydetti:
   “Bir AB üyesi ve anlaşmalar temelinde Kıbrıs'ın garantör ülkelerinden biri olan Yunanistan, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün Avrupa hukukuna uyumlu olmasını, dört temel özgürlüklerle ilgili daimi muafiyetler olmadan, garantörlük sisteminin sona ermesini, işgal ordusunun ayrılmasını ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nde bir güvenlik sisteminin oluşmasını destekliyor.”

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474